Ger van den Oetelaar
geridderd bij afscheid

© 2010 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Ger van den Oetelaar schudde tijdens zijn afscheidsreceptie vele handen. Hier wenst Cees Nooren hem alle goeds voor de toekomst. (Foto: Albert Stolwijk).

Ger van den Oetelaar is woensdagmiddag 14 april bij zijn afscheid als wethouder van de gemeente Boxtel koninklijk onderscheiden. De Liempdenaar werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Van den Oetelaar maakte twaalf jaar deel uit van het gemeentebestuur en was volgens burgemeester Frank van Beers in die functie ’dag en nacht in de weer voor de samenleving’.

Boxtel luidde Van den Oetelaar woensdag op grootse wijze uit. Na een symposium over biodiversiteit werd in restaurant Molenwijk een afscheidsreceptie gehouden, die door naar schatting vijfhonderd mensen werd bezocht.

Bij de uitreiking van de koninklijke onderscheiding stond Van Beers uitgebreid stil bij de loopbaan van Van den Oetelaar, die in 1998 namens Combinatie95 lid werd van het gemeentebestuur en als wethouder verantwoordelijk was voor veel beleidsterreinen, zoals volkshuisvesting, ruimtelijke ontwikkeling, monumentenbeleid, duurzaamheid en plattelandsvernieuwing.

Verder was Van den Oetelaar oprichter van het Innovatieplatform Duurzame Meierij en stond hij aan de wieg van Streekrekening Het Groene Woud. Ook voor het Vlagheidefonds was hij jarenlang de kartrekker en met de regio Leuven zette hij tal van bijzondere Interreg-projecten op. De wethouder was nauw betrokken bij de totstandkoming van de Duurzame Driehoek en was medeoprichter van platform Het Groene Woud.

GROENE WOUDJE

Opvallend was dat tijdens de receptie het Groene Woudje werd gepresenteerd, een speltbrood dat door bakker Tiny Schalkx van bakkerij Jan de Leijer speciaal voor deze gelegenheid is gebakken. Het Groene Woudje is gemaakt met louter streekproducten: oergraan van boer Wim Jennissen uit Liempde en dagverse melk van boer John van Hal van Hoogmunsel. Patron Karel Wijnen van restaurant Molenwijk belegde de sneetjes brood met streekproducten.

© 2010 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: ...GER VAN DEN OETELAAR... Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
15 april 2010

Print deze pagina

Terug