STRENGE WINTER GEEN SPELBREKER VOOR NIEUW EMMAUS

Bouw zorgcomplex verloopt vlot

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Op de hoek van de Mgr. Bekkersstraat en Brederodeweg wordt volop gebouwd. Op de locatie van het vroegere bejaardenhuis Emmaus verrijzen de zorgcomplexen Vinckenrode (voorgrond) en Elisabethsdael. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR HENK VAN WEERT

De bouw van de nieuwe zorgcomplexen op de plaats waar een jaar geleden bejaardenhuis Emmaus werd verlaten, verloopt voorspoedig. Door de strenge winter kampte de aannemer wel met meer onwerkbare dagen dan waar rekening mee was gehouden. Toch zorgt dat niet voor problemen bij de voortgang van de werkzaamheden, meldt locatiedirecteur Jan-Kees Metz van Zorggroep Elde.

Nadat in september 2009 de eerste paal werd geboord voor de fundering, is bouwbedrijf Van Wijnen inmiddels bezig met de bouw van de derde verdiepingslaag van zowel complex Vinckenrode als Elisabethsdael; in een latere fase wordt ook nog een vierde bouwlaag gerealiseerd. Op de begane grond is het metselwerk opgetrokken en zijn ook al kozijnen geplaatst. Zorggroep Elde heeft goede hoop dat nog voor de bouwvakvakantie (begin augustus) de vlag in top kan, ten teken dat het hoogste punt is bereikt, zo meldde locatiedirecteur Metz gisteren. Enkele weken na de bouwvak zou het complex wind- en waterdicht moeten zijn.

Volgend voorjaar, naar verwachting in maart, moeten beide gebouwen opgeleverd worden als alles volgens plan verloopt. Dan moeten, verdeeld over twee gebouwen, dertig verzorgingsplaatsen en dertig verpleegplaatsen gerealiseerd zijn. Daarnaast telt het nieuwbouwcomplex 57 sociale huurappartementen die woonstichting Sint-Joseph gaat exploiteren. Elisabethsdael, vernoemd naar een middeleeuwse klooster op de plek aan de Clarissenstraat waar nu Nivogarage staat, zal naar verwachting enkele weken eerder betrokken kunnen worden dan Vinckenrode, waarvan de naam is ontleend aan een biechtvader van de toenmalige zusters clarissen.

PROEFOPSTELLING
In het voormalige verpleeghuis Lindenlust, waar in maart 2009 de bewoners van Emmaus hun tijdelijke huisvesting betrokken, wordt ook vooruitgeblikt naar het moment waarop de nieuwe woningen kunnen worden betrokken. ,,In de recreatiezaal hebben we enkele opstellingen geplaatst waar bewoners kunnen kiezen uit bijvoorbeeld de kleur vloerbedekking die ze straks willen hebben. Maar ook is een proeftoilet geplaatst. De bewoners kunnen zelf uitproberen op welke hoogte ze de wc in hun nieuwe appartement willen laten hangen. Bovendien hangt op het bouwterrein een webcam, waardoor onze bewoners de voortgang van de werkzaamheden op de voet kunnen volgen via internet”, vertelt Metz.
15 april 2010

Print deze pagina

Terug