ESSCHE BASISSCHOLIER HOUDT HANDTEKENINGENACTIE

Romy ijvert voor betere Postelstraat

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Romy Pijnenburg uit Esch vertelt in woonzorgcentrum Sint-Jozef aan wethouder Eric van den Dungen (midden) en Samenwerking 95-gemeenteraadslid Johan van den Brand waarom ze het belangrijk vindt dat de weg in de Postelstraat verbeterd wordt. Achter Romy staat haar broer Erik. (Foto: Christien van Schijndel).

DOOR STEFAN LATIJNHOUWERS

Romy Pijnenburg (10) uit Esch heeft een handtekeningenactie gehouden om het gemeentebestuur van Haaren ervan te overtuigen dat er een beter wegdek moet komen in de Postelstraat. Zaterdag overhandigde ze in woonzorgcentrum Sint-Jozef in Esch een brief met vijftig namen en handtekeningen aan wethouder Eric van den Dungen, die daar aanwezig was in het kader van de landelijke vrijwilligersactie NL Doet.

Behalve Van den Dungen namen in het woonzorgcentrum in Esch ook andere Haarnese bestuurders, waaronder burgemeester Frans Ronnes, en gemeenteraadsleden deel aan de vrijwilligersactie. Zij spraken met de bewoners en hielden hen gezelschap en waren inzetbaar voor andere voorkomende werkzaamheden.

In de loop van de ochtend kwamen Romy en Erik Pijnenburg (13) naar het zorgcentrum met het verzoek of ze een brief mochten overhandigen aan burgemeester Ronnes. ,,We hadden in de krant gelezen dat de burgmeester daar ook aanwezig zou zijn, aldus Romy. ,,Helaas zou meneer Ronnes pas later naar Sint-Jozef komen, maar gelukkig wilde wethouder Van den Dungen de brief graag in ontvangst nemen. Hij zei dat hij de wethouder van verkeer was en dat ik dus de juiste persoon had getroffen.

Romy, leerling in groep 7 van basisschool Sint-Willibrordus in Esch, legt in de brief uit waarom het belangrijk is om een betere weg aan te leggen in de Postelstraat, de straat waar ze zelf woont. Romy: ,,Wij kunnen niet eens op skeelers naar het schoolplein skeeleren, zo slecht is de weg. Er zitten allemaal gaten en kuilen in de straat en alles loopt krom. Wij zouden graag een gladde en strakke weg willen, zonder keien en kleine stenen, maar natuurlijk wl met drempels. Anders wordt het weer een racebaan en dat is ook niet de bedoeling.

STEUN
Romy had samen met haar vriendin Kim van den Boogaard een brief geschreven, waarmee ze langs ging bij de bewoners van de Postelstraat. ,,We vroegen de mensen of zij ons wilden steunen en een handtekening wilden zetten op de brief voor de burgemeester. Maar liefst vijftig namen en adressen en handtekeningen hebben we zo verzameld en die wilden we zaterdag dus eigenlijk aan meneer Ronnes overhandigen.

Wethouder Van den Dungen en het gemeenteraadslid van Samenwerking 95 en mogelijk toekomstig wethouder Johan van den Brand gingen zaterdag in het woonzorgcentrum serieus in op de vragen van Romy en haar broer Erik. Romy overhandigde de brief aan de verkeerswethouder en was daarmee heel tevreden. Ze vond het ook niet meer nodig nog op de burgemeester te wachten.

Romy: ,,De wethouder en het raadslid vertelden dat de gemeente wist dat de weg slecht was, dat ze er over zouden gaan vergaderen en dat zij de brief zouden meenemen om te bespreken. Daar ben ik heel blij mee. Nu maar hopen dat de gemeente ook echt aan de slag gaat in de Postelstraat.
25 maart 2010

Print deze pagina

Terug