DRIES STEUNT SPONSORACTIE HARNOLD DEN OUDEN

’Boxtel schoonmaken én geld inzamelen voor papa’

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Een emotioneel moment. Harnold den Ouden ontvangt uit handen van zijn zoontje Dries een cheque. De Boxtelaar neemt op 3 juni deel aan de sponsortocht Alpe DuZes. (Foto: Peter de Koning).

DOOR MARC CLEUTJENS

,,Pap, hoe schrijf je cheque?” Daags voordat Dries (9) zijn vader Harnold den Ouden verraste met een aanzienlijk geldbedrag, knutselde hij een cheque in elkaar. De overhandiging vond plaats tijdens de zwerfvuilactie Boxtel Schoon, waaraan Dries en Harnold meededen namens buurtvereniging D’n Bimd. ,,Papa wist wel dat ik met een actie bezig was hoor, maar hij wist natuurlijk niet dat ik zoveel geld had ingezameld.”

Apetrots is Harnold den Ouden op zijn zoontje, die met vriendje Tom langs de deuren in de buurt ging om geld in te zamelen voor de sponsoractie die zijn vader op 3 juni gaat ondernemen. Met tweeduizend andere fietsers gaat Den Ouden op één dag zesmaal de beruchte Tour de France-col Alpe d’Huez beklimmen. Deze wedstrijd, die heel toepasselijk Alpe d’HuZes heet, moet veel geld opbrengen voor KWF Kankerbestrijding. ,,Omdat iedere deelnemer een streefbedrag van 5.000 euro heeft, moet er straks 10 miljoen euro overgemaakt kunnen worden”, zegt Den Ouden hoopvol.

,,Het doel van de actie was om zoveel mogelijk kinderen mee te laten doen aan de zwerfvuilactie”, legt Dries uit. ,,De buurtbewoners konden per kind sponsoren en zo hebben we met twintig kinderen best een leuk bedrag opgehaald.” Dankzij extra donaties kon Dries aan het slot van de zwerfvuilactie het bedrag op de cheque invullen: 607,50 euro. ,,Heel veel geld hè!”, klonk het deze week trots.

21 HAARSPELDBOCHTEN
De cheque werd uitgereikt in aanwezigheid van wethouder Wim van Erp, die ook de vrijwilligers van buurtvereniging D’n Bimd trakteerde op warme worstenbroodjes. ,,Het was best een emotioneel moment als je zoontje zo’n actie op touw zet en een zelfgemaakte cheque overhandigt”, blikt Den Ouden terug. ,,Ik vind het echt fantastisch wat hij met de andere buurtgenoten heeft gedaan.”

Donderdag 3 juni komt intussen dichterbij. Dan moet Den Ouden met dat kolossale peloton zesmaal de 21 haarspeldbochten van Alpe d’Huez in de Franse Alpen beklimmen. ,,De voorbereiding gaat goed en ik merk nu het beter weer wordt dat ik makkelijker veel kilometer kan maken.” De Boxtelaar verwacht dat hij het streefbedrag van 5.000 euro kan overtreffen. De teller staat nu al op 3.700 euro. ,,En er zijn bedrijven die 500 euro per klim betalen, dus het komt straks op mij aan om het geld binnen te halen.”

Harnold den Ouden vertelde in de kerstkrant van Brabants Centrum uitgebreid over zijn motivatie om mee te doen aan Alpe DuZes. Hij herstelde van melanoom, een zeer agressieve vorm van huidkanker. Hij genas en neemt onder het motto ’Opgeven is geen optie’ deel aan de monstertocht.

Meer informatie: http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/harnold/individueel en www.opgevenisgeenoptie.nl.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De cheque die zoon Dries gaf aan zijn vader Harnold den Ouden werd uitgereikt in aanwezigheid van wethouder Wim van Erp (niet op de foto), die de vrijwilligers van buurtvereniging D’n Bimd trakteerde op warme worstenbroodjes. (Foto: Peter de Koning).
25 maart 2010

Print deze pagina

Terug