AANLEG KUNSTGRAS START IN MEI

Geen bezwaren tegen
nieuw sportpark ODC

DOOR HENK VAN WEERT

Precies een jaar nadat de Raad van State in Den Haag een streep haalde door het plan voor een nieuw sportpark aan de Renbaan, is er reden tot vreugde bij de Boxtelse voetbalclub ODC. Er zijn geen bezwaren ingediend tegen het alternatieve plan voor het Essche Heike. Begin mei, meteen na afloop van de competitie, moet de schop de grond in.

Voorzitter Ton Jonkers van ODC is blij en opgelucht tegelijk. Hij hield er al rekening mee dat zogeheten zienswijzen van belanghebbenden achterwege zouden blijven, maar zekerheid daarover had hij pas toen vorige week donderdag de termijn daarvoor was verstreken.

Volgens Jonkers is binnen de voetbalclub de afgelopen week verheugd gereageerd op de mededeling vanuit het gemeentehuis dat de bouw van een nieuw sportpark op het Essche Heike doorgang kan vinden. ,,De leden zijn blij dat er nu iets gaat gebeuren. Na dertien jaar wachten en plannen maken, kunnen we eindelijk aan de slag. Dat geeft ook een stukje rust binnen de gelederen”, aldus de preses van de derdeklasser.

De strenge en lange winter heeft overigens wel voor een week vertraging gezorgd. ,,De KNVB heeft de competitie met een week verlengd. Daardoor kan de aannemer niet eerder dan 10 mei met de werkzaamheden starten. Maar bureau Procensus uit Schijndel, dat de planvorming en de uitvoering begeleidt, heeft ons verzekerd dat dit geen problemen geeft”, meldde Jonkers deze week.

AANBESTEDING

Twee weken geleden is de openbare aanbesteding van start gegaan. Aannemingsbedrijven die interesse hebben om het nieuwe sportpark te realiseren kunnen tot 12 april een offerte indienen. Dan wordt bepaald welk bedrijf het karwei krijgt gegund. Jonkers: ,,De kwaliteitseisen die daarvoor in het bestek staan opgenomen zijn daarvoor doorslaggevend bij de uiteindelijke keuze.”

Als de voetbalclub komende zomer niet met te veel onwerkbare dagen wordt geconfronteerd, moet de oplevering op 20 augustus mogelijk zijn. In het nieuwe seizoen kunnen de jeugdelftallen dan op de twee nieuwe kunstgrasvelden spelen. Bovendien moet een oefenhoek zijn ingericht, zal de verlichting gereed moeten zijn en dienen de afrastering en poorten geplaatst te zijn. Ook de aanpassing van de entree, fietsenstalling en opslagruimte vormt een onderdeel van de werkzaamheden, die uitgevoerd worden in fase 1a van het nieuwe sportpark voor ODC.

Doordat zienswijzen achterwege zijn gebleven, kan het bestuur van ODC samen met de gemeente Boxtel en bureau Procensus nu ook gaan werken aan het vervolg: de bouw van een nieuwe clubhuis, de aanleg van parkeerplaatsen (fase 1b) en de verplaatsing van het huidige hoofdterrein aan de Platanenlaan naar het Essche Heike.

MANEGE

Voor het zover is moet echter nog een alternatieve locatie gevonden worden voor manege De Langspier, die moet wijken voor het nieuwe sportpark van de voetbalclub. De gezamenlijke paardensportverenigingen hebben al aangegeven dat zij bereid zijn te verkassen indien zij elders een minimaal gelijkwaardig onderkomen krijgen aangeboden. Gesprekken daarover zijn echter nog niet gevoerd, meldt voorzitter Gijs Looijmans van de Stichting Paardensport Boxtel, de beheerder van manege De Langspier.
18 maart 2010

Print deze pagina

Terug