BOXTELSE SCHOOL VERWACHT 1.950 OUD-LEERLINGEN

ReŁnie Jacob-Roelandslyceum wordt logistieke megaklus

DOOR MARC CLEUTJENS

Heel voorzichtig had de reŁniecommissie van het Jacob-Roelandslyceum gerekend op 1.250 bezoekers. Misschien zouden het er 1.500 kunnen worden. Maar dat bijna 2.000 oud-leerlingen zich zouden aanmelden voor de viering van het zestigjarig bestaansjubileum op zaterdag 27 maart overtrof alle verwachtingen. De massale toestroom maakt dat het Jacob-Roelandslyceum moet werken aan een logistieke megaklus om de reŁnie in goede banen te kunnen leiden.

,,Kom te voet, met de fiets of het openbaar vervoer!Ē Dat is de oproep die docent Nederlands Riet de Beijer deze week deed. Met een aantal collegaís en oud-collegaís vormt ze de commissie, die al maandenlang koortsachtig werkt aan de organisatie van de reŁnie. ReŁnisten die volgende week zaterdag met de auto naar Boxtel reizen, kunnen gratis parkeren op de terreinen van Bosch Rexroth aan de Van Salmstraat en vervolgens te voet door de Ossenpadtunnel en over de Raaphof richting Grote Beemd. ,,Rondom de school worden verkeersregelaars ingezet en we hebben zelfs een beveiligingsdienst ingehuurd omdat er zoveel mensen tegelijk in het gebouw aanwezig zijnĒ, vertelt De Beijer.

De massale belangstelling voor de reŁnie van de zestigjarige school heeft velen binnen de school verrast. Dat zich meer oud-leerlingen aanmelden dan bij reŁnie van vooraanstaande scholen in grote steden, maakt duidelijk dat het Jacob-Roelandslyceum bij velen warme herinneringen oproept. ,,De Bracbant Havo mag overigens niet vergeten wordenĒ, benadrukt De Beijer. ,,Ongeveer een kwart van de bezoekers is afkomstig van de havo.Ē Ook worden reŁnisten verwacht die vroeger op de hbs of de mms zaten, maar die zijn in de minderheid.

VEEL MUZIEK
De reŁnie op het Jacob-Roelandslyceum duurt zaterdag 27 maart van 14.00 tot 19.00 uur. Om alle bezoekers optimaal te vermaken is een muziekprogramma samengesteld, zodat op verschillende locaties in de school vertier is. ,,Het begint al bij binnenkomst waar we de carnavaleske band Goej Weer inzetten om de wachtenden te vermaken. Onze collega Dora van den Hoeven speelt in dat bandje.Ē

Rector Leon Spaan klimt zelf ook op het podium. Spaan, afkomstig uit Biezenmortel, maakt deel uit van de Haarense big band 4 Swing en die zal enkele optredens verzorgen. Daarnaast is het duo Two of Us, bestaande uit Adrie van Osch en Jos Vervoort, de gehele reŁnie te beluisteren. Verder maakt een jazzband haar opwachting en heeft de reŁniecommissie de Gildenbondsharmonie gestrikt voor een muzikaal optreden.

In verschillende lokalen worden kleine exposities ingericht met oude schoolfotoís, rapporten en werkstukken van oud-leerlingen. Verder worden verschillende films vertoond, onder meer de rolprent die oud-leerling Ied van Oorschot uit Tolbert ooit maakte toen de Bracbant Havo fuseerde met het Jacob-Roelandslyceum. Van Oorschot bracht een heel havojaar in beeld, compleet met de verhuizing van leerlingen en meubilair van de Baroniestraat naar de Grote Beemd.

INSCHRIJVEN
Dinsdag is de inschrijving voor de reŁnie van het Jacob-Roelandslyceum vervroegd gestopt. De teller is blijven steken op 1.950 oud-leerlingen en oud-medewerkers. Een recordaantal dat de commissie veel logistieke hoofdbrekens heeft gekost. ,,Met dank aan enkele oud-collegaís hebben we een logistiek plan bedacht om alles in goede banen te leidenĒ, vertelt docent De Beijer. ,,Bij aankomst worden reŁnisten al verdeeld over verschillende ingangen om opstoppingen te voorkomen. Leerlingen lopen rond met informatieborden en we hangen pijlen op.Ē

Per ingang worden de reŁnisten ingeschreven en vindt uitreiking van een gekleurde badge plaats, zodat iedereen duidelijk herkenbaar is. ,,Vervolgens krijgt iedereen een programmaboekje waarin staat in welke ruimten men jaargenoten kan vindenĒ, aldus De Beijer. ,,Speciaal voor oud-havoleerlingen wordt een gymzaal en een grote tent ingericht. Maar iedereen kan het hele gebouw doorlopen en bijvoorbeeld de tentoonstelling Kunst in Zicht bewonderen in het nieuwe dans-, drama- en muzieklokaal.Ē De gangen in de school worden vernoemd naar (oud)docenten om de herkenbaarheid te vergroten. Zo is sprake van de Jos Klaasen Boulevard, de Piet Spijkers Boulevard en de Jan de Jong Boulevard.

Naast het programmaboekje, dat gedrukt wordt bij drukkerij Tielen, krijgen alle reŁnisten twee consumptiebonnen. Verder is een cateringbedrijf ingehuurd dat tegen betaling drankjes en hapjes verkoopt. ,,Tussen 17.00 en 19.00 uur worden tegen betaling ook kleine maaltijden geserveerd, zoals friet, Chinees, belegde broodjes en Italiaans ijs.Ē Op alle hele uren worden groeps- en klassenfotoís gemaakt, die later via internet besteld kunnen worden.

Meer informatie over de reŁnie van het Jacob-Roelandslyceum staat op de speciale website www.jrl60.nl. De inschrijving is gesloten. Deelnemers dienen bij aankomst hun betalingsbewijs te overleggen. Dat is na inschrijving verzonden per e-mail. Vragen over de reŁnie? Bel (0411) 67 22 19 of mail naar reunie@jrl.nl.
18 maart 2010

Print deze pagina

Terug