VLAGGEN WAPPEREN BIJ ALLE WINKELS

Burgemeester onthult logo winkelcentrum Selissenwal

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De ondernemers van de wijk Selissenwal zijn trots op hun nieuwe logo. (Foto: Albert Stolwijk).

Burgemeester Frank van Beers heeft donderdag 11 maart bij de vestiging van Devo Interieurinrichting aan de Van Beekstraat de eerste vlag met het nieuwe beeldmerk van winkelcentrum Selissenwal onthuld. Het beeldmerk was al eerder te zijn in de advertentie van de gezamenlijke winkeliers in Brabants Centrum.

Het nieuwe beeldmerk is ontworpen door het Boxtelse bedrijf Infolio en laat net als het oude logo klokkentoren Magere Josje zien. Begrijpelijk omdat de toren ook na de revitalisering van de wijk en het winkelgebied dé blikvanger is gebleven van Selissenwal. ,,Het profiel van Magere Josje is nog beter herkenbaar, zeker omdat de torenhaan en de klok zo opvallend in het ontwerp zijn meegenomen”, zegt voorzitter Bart van Roosmalen van bloemsierkunst Marimba.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Burgemeester Frank van Beers plaatst de eerste vlag bij Devo Interieurinrichting aan de Van Beekstraat. (Foto: Albert Stolwijk).

De keuze voor een nieuwe uitstraling past volgens Van Roosmalen prima bij de voorspoedige periode die alle winkeliers in de wijk beleven. Zelf is hij al dertig jaar werkzaam in de Van Beekstraat, ook andere ondernemers maken al jaren deel uit van de ondernemerskring. ,,Alle ondernemers zijn aangesloten bij de winkeliersvereniging”, vertelt Van Roosmalen. ,,We hebben honderd procent dekking en iedereen werkt mee om iets moois te maken van dit winkelgebied.”

LEEGSTAND
Naast de vlaggen die vanaf donderdag 11 maart alle winkels sieren, kregen de ondernemers ook nieuwe bordjes voor aan de deur. Ook hierop staat het nieuwe logo van het winkelgebied. Burgemeester Van Beers roemt de eensgezindheid van de ondernemers in Selissenwal. ,,Het is mooi om te zien dat de ondernemers hier helemaal op één lijn staan en zich gezamenlijk inzetten voor hun winkelgebied”, zegt Van Beers.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het nieuwe beeldmerk van het winkelcentrum Selissenwal. (Foto: Albert Stolwijk).

Net als de acties Liemt in het Licht en Op Liemt Gemunt in Liempde komt ook de keuze voor een nieuwe uitstraling voor winkelcentrum Selissenwal voort uit de plannen van de gemeente Boxtel om het ondernemen te stimuleren. De gemeenteraad reserveerde een bedrag van 1 miljoen om de economische crisis ook lokaal het hoofd te kunnen bieden. Voor projecten in hartje Boxtel en de wijkwinkelcentra is in totaal 100.000 euro beschikbaar gesteld.

Hoewel het winkelgebied Selissenwal flink aan de weg timmert, is de leegstand in de panden Banier en Ridder de ondernemers een doorn in het oog. Onlangs werd bekend dat de Boxtelse ondernemer Mahfooz Raja de bedrijfsruimte op de benedenverdieping van het complex Ridder heeft gekocht. De Boxtelaar is momenteel druk op zoek naar huurders.

Projectontwikkelaar Antoon van de Water is eigenaar van het complex Banier. ,,Dat maakt het voor de gemeente lastig zich bezig te houden met de verhuur”, legt Van Beers uit. ,,Het streven is om de ruimtes zo snel mogelijk verhuurd te krijgen, maar dat valt door de economische crisis ook niet mee.” Ondernemers Van Roosmalen hoopt dat de winkelruimtes zo snel mogelijk worden ingevuld. ,,Leegstand is niet goed voor de uitstraling van de wijk.”

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Eigenaresse Dorien van Oerle van haarstudio Ciseaux ontvangt het bordje voor aan haar deur van ondernemer Bart van Roosmalen (Foto: Albert Stolwijk).
11 maart 2010

Print deze pagina

Terug