BEN LEENEN START FORMATIEGESPREKKEN

’Onderlinge verschillen in Sint-Michielsgestel zijn klein’

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

De huidige coalitie van CDA, PvdA en DorpsGoed behaalde in de gemeente Sint-Michielsgestel met tien zetels geen meerderheid. Omdat DorpsGoed met 2.193 stemmen de grootste partij is geworden, mag de huidige wethouder Ben Leenen als informateur gesprekken voeren met andere partijen over de te vormen coalitie. De informateur is deze week gestart met formatiegesprekken.

Leenen had niet verwacht de grootste partij te worden. ,,We hebben er hard voor gewerkt en het is fijn dat het de kiezer ook is opgevallen.” Als informateur is Leenen deze week gestart met coalitiebesprekingen. ,,Het huidige college heeft geen meerderheid en we willen zeker een meerderheidscoalitie hebben. Door de economische crisis is dat hard nodig”, vindt Leenen. Een coalitie van Dorpsgoed, CDA (4 zetels) en de PPA (4 zetels) lijkt voor de hand te liggen. ,,Alle opties liggen nog open, want de onderlinge verschillen zijn klein. Komende week ga ik in gesprek met alle partijen, zowel de grote als de kleinere. Dat zal vooral gaan over de plannen voor de komende vier jaar.”

Volgens de informateur is het ook mogelijk dat er een coalitie wordt gevormd met vier partijen waarbij de kleinste niet vertegenwoordigd is in het college van B. en W. ,,Acht jaar geleden heeft Lijst Gemonde dat ook zo gedaan”, aldus Leenen. ,,Die partij had toen twee zetels en steunde de coalitie, maar leverde geen wethouder. Ik zou me voor kunnen stellen dat dat voor een kleinere partij nu ook een mogelijkheid is.”
9 maart 2010

Print deze pagina

Terug