Hertelling van de baan

DOOR HENK VAN WEERT – dinsdag 23.30 uur

In Boxtel komt definitief geen hertelling van de stemmen voor de gemeenteraadverkiezingen. PvdA/GroenLinks, die vrijdag nog hierom vroeg, zegt de formatie van een nieuw college van B. en W. niet op te willen houden. ,,We accepteren ons verlies”, zegt lijsttrekker Anton van Aert.

Dat de laatste restzetel van de Boxtelse gemeenteraad met vijf stemmen verschil bij de Democratische Partij Boxtel-Liempde terecht is gekomen, was vrijdag nog aanleiding voor PvdA/GroenLinks om een hertelling aan te vragen. Bij monde van burgemeester Frank van Beers verklaarde het centraal stembureau toen al dat men geen zwaarwegende argumenten had om aan dat verzoek te voldoen.

In de gemeenteraad, die vanavond voor het laatst in de oude samenstelling bijeen kwam, heeft PvdA/GroenLinks haar verzoek niet nogmaals aan de orde gesteld. Als een meerderheid van de raad zo’n voorstel had gesteund, had alsnog een hertelling plaats moeten vinden. Een voorstel daartoe is echter niet ingediend.

,,We willen ons niet opstellen als slechte verliezers. Maar ik hoop wel dat die toestanden met het rode potlood snel tot het verleden behoren en dat de stemcomputers weer terugkomen. Dan kan er zeker geen misverstand ontstaan over het uitvoeren van de instructies bij het tellen”, stelt lijsttrekker Van Aert op zijn weblog.

Morgen, woensdag 10 maart vindt vanaf 19.30 uur in de raadzaal een openbare bijeenkomst plaats. Daar vertelt de politieke groepering Balans als winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen haar bevindingen van de verkennende gesprekken voor een nieuwe coalitie. Deze vonden afgelopen zaterdag in beslotenheid plaats met de afzonderlijke partijen die in de gemeenteraad zijn gekozen.
9 maart 2010

Print deze pagina

Terug