D66 HOUDT PRIJSVRAAG ONDER CONSUMENTEN

’Boxtel rijp voor Nieuw Oosterhof’

Opknappen? Renoveren? Of gewoon platgooien en elders nieuwbouw realiseren? De ondernemers in winkelcentrum Oosterhof zijn de discussie over hun winkelcentrum spuugzat en willen dat de Boxtelse politiek - na een discussie van zeventien jaar - kleur bekent en oplossingen aanreikt. D66 trapt af met een prijsvraag onder consumenten waarmee ook burgers ideeën voor ’Nieuw Oosterhof’ kunnen aanreiken.

Onder het motto ’Wijkwinkelcentrum Nieuw Oosterhof, voor tenminste 25 jaar’ heeft lijsttrekker Jos Hegeman van D66 deze week met alle ondernemers in Oosterhof het startsein gegeven voor de prijsvraag. Hegeman reikte met andere partijleden, onder wie nummer twee Bart Louwers, posters uit die vanaf vandaag in Oosterhof hangen en klanten van alle winkels oproepen mee te denken over de toekomst van hun winkelcentrum.

,,De gemeente Boxtel moet de ondernemers in Oosterhof ruimte geven om hun zaak goed te kunnen runnen”, meent Hegeman, die tijdens de lancering van de prijsvraag duidelijk maakte dat Oosterhof meer is dan zo maar een winkelcentrum voor Boxtel-Oost. ,,We staan hier in het winkelcentrum van de grootste wijk van Boxtel waar wekelijks 35.000 mensen boodschappen doen. De leefbaarheid van de wijk wordt bepaald door de kracht van dit winkelcentrum.”

MEDISCHE POST
Als het aan D66 ligt, kiest Boxtel voor een Nieuw Oosterhof, dat op een duurzame manier ingericht wordt en minstens 25 jaar mee kan. Naast uitbreiding voor bestaande winkels denken de democraten aan extra voorzieningen, bijvoorbeeld een ontmoetingsplek voor ouderen, openbare toiletten en wellicht een medische post. ,,Onze insteek is dat we zoveel mogelijk mensen willen mobiliseren en op een creatieve manier samen gaan kijken naar de toekomst van het winkelcentrum.”

De ondernemers van Oosterhof zijn blij met de actie van D66 en hebben zich volgens zegsman Ad Schellekens bij de prijsvraag aangesloten. ,,Het is dus niet louter een politieke actie, het gaat er ons om dat zoveel mogelijk mensen zich bekommeren om Oosterhof. We schreeuwen al zeventien jaar om aandacht, maar tot op heden is er helemaal niets gebeurd. Als iemand ons dus de hand reikt – in dit geval D66 – pakken we die graag omdat de redding van Oosterhof op het spel staat.”

Met de andere ondernemers van Oosterhof pleit Schellekens vandaag in Brabants Centrum voor rigoureuze maatregelen. Op de plek van het toekomstige Princenlant 3, zou Boxtel een nieuw winkelcentrum moeten bouwen, compleet met parkeergarage waarvan ook het centrum kan profiteren. De plek van het huidige Oosterhof kan worden ingevuld met woningen. Elders in Brabants Centrum uitgebreid aandacht voor de problemen in winkelcentrum Oosterhof en de spelregels voor de prijsvraag van D66.

In de papieren editie van Brabants Centrum uitgebreid aandacht voor de prijsvraag en de problemen waarmee de ondernemers worstelen.
25 februari 2010

Print deze pagina

Terug