PRINSES AMALIASCHOOL WINT BOXTELSE VOORRONDE

Marvis, voorleeskampioen met mooie, duidelijke stem

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Voorleeskampioen Marvis Mathilda (Prinses Amaliaschool), geflankeerd door presentatrice Pauline Seebregts. (Foto’s: Peter de Koning).

DOOR HENK VAN WEERT

Marvis Mathilda van de Prinses Amaliaschool heeft woensdag 10 februari in Bibliotheek de Meierij aan de Burgakker het Boxtels voorleeskampioenschap gewonnen. ,,Je zat helemaal in het verhaal, hebt een mooie stem en had goed contact met het publiek”, prees juryvoorzitter Ineke Platel de manier waarop ze voorlas uit Dat heb ik weer van Carry Slee.

Marvis vertegenwoordigt Boxtel op 20 maart tijdens de regionale voorronde van de nationale voorleeswedstrijd in Goirle. Samen met negen andere schoolkampioenen las de leerling van de Prinses Amaliaschool gisterochtend in de bibliotheek voor uit een zelfgekozen boek. De keuze voor het boek van Carry Slee vond de jury erg geslaagd.

,,Je bent een echte vertelster”, sprak juryvoorzitter Platel nadat de prijzen bekend waren gemaakt. ,,Zorg dat je in het vervolg wel wat meer afstand houdt van de microfoon. Dat kan makkelijk met zo’n mooie en duidelijke stem.” Als Marvis ook nog goed op haar leestempo let, acht de plaatselijke voorleesjury de kans groot dat de Boxtelse hoge ogen gooit tijdens de regionale voorronde.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Paul van Loon is de favoriete schrijver van Thijs Verhagen (Sint-Theresiaschool). Hij leest voor uit ’De Griezelbus’.

Hieke Schukken (De Oversteek Liempde) en Dafne Swinkels (Angelaschool) eindigden op een gedeelde tweede plaats. Hieke werd onder meer geprezen om haar goede samenvatting vooraf, terwijl Dafne als een echt ’leeswonder’ werd afgeschilderd. Een kwalificatie die ook haar medeleerlingen op een spandoek hadden geschreven.

GEDEELD TWEEDE
Alle tien basisscholen uit de gemeente Boxtel namen deel aan de lokale voorleeswedstrijd. Iedere schoolkampioen had twaalf leerlingen meegebracht ter aanmoediging. En dus klonk bij tijd en wijle een luid gejuich op als de eigen favoriet op de voorleestroon plaatsnam en werd geïntroduceerd door verhalenverstelster Pauline Seebregts.

Naast de drie medaillewinnaars deden de volgende kinderen aan de wedstrijd mee: Kasper van Wijk (De Hobbendonken), Thijs Verhagen (Sint-Theresia), Susan van Dijk (De Vorsenpoel), Fenna Rats (Sint-Petrus), Britt Op ’t Hoog (De Beemden), Miran van Veghel (De Maremak) en Tess Soederhuizen (De Spelelier).

De jury werd naast kinderboekenauteur en journalist Platel gevormd door Marjolijn Krijger (illustratrice en kinderenboekenschrijver), Han Vlamings (coördinator peuterspeelzaalwerk) en Marin de Rooij, de Boxtelse voorleeskampioen van 2008.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De keuze van Kasper van Rijswijk (De Hobbendonken) om voor te lezen uit ’Radeloos’ van Carry Slee getuigt volgens de jury van lef.
11 februari 2010

Print deze pagina

Terug