GEMEENTE PLAATST EXTRA AANPLAKBORDEN

Verkiezingsborden te klein in Boxtel

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De CDA-raadsleden Betsie van der Sloot en Jo Custers waren woensdagmiddag 10 februari op pad om verkiezingsposters te plakken. In Boxtel-Oost bleken alle affiches bedekt onder een laag posters van evenementen als Sound Garden en Trance Energy. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARC CLEUTJENS

Probleem! De openbare aanplakborden in Boxtel zijn te klein voor posters van tien politieke partijen die woensdag 3 maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Bovendien gebruiken sommige partijen zo’n grote posters dat plakploegen die nu pas in actie komen achter het net vissen. Burgemeester Frank van Beers werkt aan een oplossing...

Lijsttrekker Wim van der Zanden van Balans trok deze week aan de bel over de kleine aanplakborden en beklaagde zich bij burgemeester Van Beers over andere partijen die in zijn ogen te grote affiches gebruiken. Volgens Van der Zanden hebben partijen ooit afgesproken geen posters te gebruiken die groter zijn dan het A2-formaat. ,,Nu hangen er van die grote posters en zijn er zelfs partijen die twee of drie van die joekels naast elkaar plakken.” Ook andere partijen hebben inmiddels geklaagd bij de burgemeester.

Van Beers erkent het probleem en constateert dat de aanplakborden in Boxtel te klein zijn voor tien partijen. Om de nood snel te lenigen, zal de afdeling Openbare Werken op korte termijn een aantal extra grote borden plaatsen om politieke partijen meer ruimte te bieden. Daarnaast wil de burgemeester in overleg met alle fractievoorzitters bekijken of Boxtel wellicht het ophangen van affiches aan lantaarnpalen moet toestaan. ,,Ik wil daar best over praten omdat al die posters in het straatbeeld duidelijk laten zien dat de verkiezingen eraan komen.”

Intussen roept Van Beers alle partijen op zich te houden aan de (ongeschreven) plakregels en rekening te houden met de posters en affiches van andere groeperingen. ,,Plak gewoon één poster en het probleem is al voor een deel opgelost.” Van Beers heeft drie weken voor de verkiezingen de handen al vol met campagnerelletjes. Deze week droeg hij Combinatie95 op om alle borden en poppen uit de gemeentevijver te halen omdat gemeentelijke eigendommen niet gebruikt mogen worden voor politieke propaganda.

Bij een van de aanplakborden in Boxtel-Oost loste het probleem zich deze week vanzelf op. Organisatoren van muziekevenementen plakten het bord helemaal vol met levensgrote affiches. Alle Boxtelse verkiezingsposters waren daarmee uit beeld verdwenen...
11 februari 2010

Print deze pagina

Terug