VIER COLLEGA’S BOXTELS BEDRIJF NAAR OOSTENRIJK

Op wintersport met de vouwwagen

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Vier medewerkers van De Vouwwagenspecialist aan de Mijlstraat in Boxtel proberen de vouwwagen/tenttrailer nog snel even uit vlak voor het vertrek naar de wintersportplaats Achenkirch in Oostenrijk. Van links naar rechts: eigenaar Wim van der Vorst van De Vouwwagenspecialist, Gerry de Laat, Thomas Jacobs (zittend), Helmoed van Dijk en Dennis van Grinsven. Van der Vorst zwaaide het viertal woensdag 2 februari uit. (Foto's: Albert Stolwijk).

DOOR STEFAN LATIJNHOUWERS

Vier collega’s van het bedrijf De Vouwwagenspecialist aan de Mijlstraat in Boxtel zijn woensdag 3 februari vertrokken voor een korte, maar bijzondere wintersportvakantie. Dennis van Grinsven uit Boxtel, Thomas Jacobs uit Schijndel, Gerry de Laat uit Liempde en Helmoed van Dijk uit Best gaan namelijk tot maandag vier dagen skiën én kamperen met een vouwwagen in de Oostenrijkse sneeuw.

Achenkirch is de naam van de wintersportplaats in de Oostenrijkse Alpen waar de vier medewerkers van het Boxtelse vouwwagenbedrijf verblijven tijdens de door hun gedoopte ’winter challenge’. ,,We gaan de uitdaging heel graag aan. De fabrikant van de vouwwagens stimuleert de medewerkers in onze branche om er zelf met de vouwwagen op uit te gaan om te ervaren hoe zo’n vakantie in zijn werk gaat”, vertelt Jacobs.

,,Nee, het gebeurt niet vaak dat de vouwwagens uitgeprobeerd worden in de winter op een camping in een wintersportplaatsje, maar als er klanten zijn die ook die wens hebben, weten wij tenminste waar we het over hebben en kunnen we de mensen dus goed adviseren.”

© 2010- Brabants Centrum

AFWEZIG
De baas van het viertal, Wim van der Vorst, staat volgens Jacobs helemaal achter het idee ondanks het feit dat de komende dagen vier medewerkers afwezig zijn in de zaak. Jacobs: ,,Maar voor ons is het nu toch een vrij rustige tijd, dus een paar dagen weg kan wel. Wim vindt het bovendien heel goed voor het teamproces dat we er samen op uit trekken. Hij stelde maar één voorwaarde, dat we dan wel met een vouwwagen zouden gaan. Zodoende hebben we besloten om met een zogeheten camp-let vouwwagen op wintersport te gaan.”

© 2010- Brabants Centrum

Jacobs en zijn drie reisgenoten bivakkeren de komende dagen op de camping in het Oostenrijkse dorp. ,,Nee, we zijn niet de enige vakantiegangers die daar in dit jaargetij kamperen. Ook andere vouwwagenspecialisten uit Denemarken, Luxemburg, Duitsland en Slovenië volgen ons voorbeeld. We slapen met z’n vieren in de vouwwagen en beschikken daar verder niet over stroomvoorzieningen, maar met behulp van een petroleumkachel en twee elektrische kachels krijgen we het hopelijk toch een beetje warm. Zo’n anderhalve maand geleden kwam het idee bij ons opborrelen en nu gaan we plan echt uitvoeren. We hebben er heel veel zin in. Maandag 8 februari keren we terug en dinsdag 9 februari gaan we weer aan het werk.”

© 2010- Brabants Centrum
4 februari 2010

Print deze pagina

Terug