CONCERT ANGELASCHOOL LEVERT 5.500 EURO OP

Podium Boxtel stroomt vol voor
Haïti-benefiet

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Iedereen doet mee met de ’Sjoe sjoe wa’ van suprise-act One Two Trio. (Foto: Peter de Koning).

DOOR MARC CLEUTJENS

Rocken met Heaven Amigo, in de polonaise op de klanken van Jordy van den Boer, appeltjes verkopen voor een euro per zak of gewoon zelfgebakken koekjes en muffins aan de man brengen. Het kon allemaal zondag 31 januari in een afgeladen Podium Boxtel, waar de kinderen van de Angelaschool een heus benefietconcert voor de aardbevingsslachtoffers in Haïti organiseerden. De opbrengst mocht er zijn; na een heerlijk programma stond de teller op afgerond 5.500 euro.

Het moest een uitgebreide maandviering worden om aandacht te vragen voor Haïti. Het werd een wervelende muziekshow die de twee groepen 8 van de Angelaschool de vele honderden bezoekers van Podium Boxtel voorschotelden. Amper twee weken tijd hadden de kinderen om met hun leerkrachten Abel en Gerrit een heus popconcert te organiseren. Dat werd geheel in stijl afgesloten met de hit ’We are the world’, die in 1985 de hitlijsten beklom toen Afrika in nood verkeerde. Het lied doet het nog steeds goed, werd door alle artiesten op de bühne meegezongen en is deze week in de Verenigde Staten opnieuw opgenomen om geld in te zamelen voor Haïti.

De opbrengst van het benefietconcert gaat naar missionaris Kees van der Sloot die met andere broeders in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince een ziekenhuis met hospice runt en dringend behoefte heeft aan voedsel en medicijnen. ,,Gelukkig steunen veel mensen onze actie voor broeder Kees”, zegt neef Toon van der Sloot, die met echtgenote Betsie en andere familieleden naar het benefietconcert is gekomen om te genieten van alle optredens. ,,Nu al staat de teller op meer dan 12.000 euro. Na vandaag wordt dat vast heel veel meer.”

Volgens Van der Sloot werpt de inzameling vruchten af. ,,Een deel van het geld is al besteed voor de aankoop van medicijnen. En nu komt het: die medicijnen zijn al in Haïti. Van familie in Miami hebben we gehoord dat iemand via de Dominicaanse Republiek naar Haïti is gereisd en een koffer vol medicijnen ter waarde van 7.000 euro heeft afgeleverd.” Met het geld dat de kinderen van de Angelaschool ophalen, worden meer medicijnen gekocht, maar ook verband, draad om wonden te hechten en antibiotica. ,,Verder gaan we melkpoeder, aardappelpuree en pindakaas kopen omdat dat zeer voedzaam is.”

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De leerlingen van de Angelaschool onthullen de eindstand: 4.500 euro. Een dag later stond de teller al op ruim 5.300 euro. ,,En het geld blijft binnenstromen”, aldus leerkracht Gerrit de Jong.

BREEKBAAR LIEDJE
De optredens in Podium Boxtel volgen elkaar snel op. Aan de hand van de juffen Ike en Wendy worden de bezoekers door het strak geregisseerde programma geloodst. Optredens van gevestigde namen, zoals Jordy van den Boer, Patrick Hendriks, Heaven Amigo en surprise-act One Two Trio, worden afgewisseld met liedjes en dans van de kinderen zelf.

Jules en Jelle, die op de Sint-Petrusschool zit, spelen live een heel breekbaar liedje van Nick & Simon en ontroeren. Dat doet ook Geert die als laatste optreedt. Op fagot vertolkt hij een nummer uit de film ’Pirates of the Caribean’, dat hij eerder die middag ook al liet horen tijdens een voorspeelmiddag van Boxtel’s Harmonie. Groep 4c doet massaal mee en danst op de hit ’My boyfriend’.

De band Puur trapt af en speelt bekende liedjes, van nieuwkomer Milow (’You don’t know’) maar ook van oudjes als Simon & Garfunkel (’Mrs. Robinson’). Tussendoor wordt de opbrengst van de flessenactie van groep 5 bekendgemaakt (334 euro) en koopt schooldirecteur Jos Korsten honderdvijftig zakken appels. ,,Jullie hoeven maandag dus geen fruithapje mee te nemen”, roepen de presentatrices in koor.

Intussen collecteert Pip verkleed als spaarvarken in de zaal en verkopen Stef, Puck en Maarte lotjes voor de loterij. ,,We hebben al meer dan 350 loten verkocht”, zegt Stef trots. De winnaars maken kans op een dinerbon van Auberge van Boxtel of twee kaartjes voor een voorstelling in Podium Boxtel, ter beschikking gesteld door locatiemanager Saskia van den Eshof.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Prachtige popmuziek werd vertolkt door Puur. (Foto: Peter de Koning).

KUNSTVEILING
Een van de hoogtepunten van het benefietconcert belooft de kunstveiling te worden. Het publiek is echter weinig bereid om de portemonnee echt te trekken voor een schilderij van Ad Verstijnen. Uiteindelijk gaat het kunstwerk, dat drie kippetjes in de zon laat zien, weg voor 850 euro, de koper blijkt het schoolbestuur te zijn dat het schilderij aan de school zal schenken. Ook twee andere schilderijen worden elk voor 500 euro door het bestuur gekocht en zullen binnenkort op school te bewonderen zijn.

One Two Trio blijkt de verrassingsact en de drie Boxtelse muzikanten krijgen de zaal plat met hun hit ’Sjoe sjoe wa’ en andere meezingers. In de foyer van Podium Boxtel is de drukte dan al geluwd. Niet gek omdat bijna alle verkooptafels leeg zijn en alle cake, koekjes, baklava, ranja en koffie goeddeels zijn uitverkocht. Ook de grabbelton is leeg; Emma, Wietske en Hanne hebben samen met hun klasgenootjes alles verkocht. Het vervult schooldirecteur Korsten met trots. ,,De aanleiding voor dit benefietconcert is natuurlijk heel triest. Maar het is bijzonder dat kinderen en hun ouders zo massaal zijn gekomen en iedereen meteen zijn medewerking heeft toegezegd.”

Dat deden ook de muzikanten van Heaven Amigo en natuurlijk oud-leerling Jordy van den Boer, de hoofdact van het concert. ,,Ik heb hem in de eerste klas les mogen geven”, glundert juffrouw Ike als ze de ster aankondigt. ,,En ik in de tweede. Toen zong hij al liedjes van Jantje Smit”, vult juffrouw Wendy aan. Van den Boer zingt nog steeds nummers van Jan Smit en laat zien over veel talent te beschikken. De polonaise kan dan ook niet uitblijven...

De familie Van der Sloot neemt later deze week de cheque van de Angelaschool in ontvangst en zal erop toezien dat het geld ten goede komt aan het werk van missionaris Kees van der Sloot in Port-au-Prince.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De leerlingen van de Angelaschool zitten klaar voor een invasie van honderden bezoekers. Op de verkooptafels liggen koekjes, cake, wenskaarten en andere spulletjes. (Foto: Peter de Koning).
4 februari 2010

Print deze pagina

Terug