POLITIE VERWACHT MEER AANHOUDINGEN

Twee verdachten in ontvoeringszaak

De politie heeft dinsdag 19 januari twee aanhoudingen verricht in de ontvoeringszaak die in november vorig jaar in Boxtel heeft plaatsgevonden. Een 49-jarige man uit Boxtel en een 42-jarige man uit Geldrop zijn opgepakt omdat ze verdacht worden van betrokkenheid bij de ontvoering van een 14-jarige jongen.

De politie hield de twee mannen dinsdagochtend aan en verrichtte op de woonadressen van de verdachten uitgebreid sporenonderzoek. Daarbij zijn volgens woordvoerder Dion Luijten van de politie enkele goederen in beslag genomen die nader door de recherche onderzocht worden. Daarnaast houdt de politie rekening met meer aanhoudingen in deze zaak. Het motief van de ontvoering is ook na de aanhouding van twee verdachten onduidelijk.

De Boxtelse jongen werd op de avond van donderdag 19 november ontvoerd in een brandgang aan de Händelstraat in Boxtel-Oost. Hij werd meegenomen in een busje en vastgehouden ineen bosperceel aan de Meierijsebaan, op de grens van Lennisheuvel en Oirschot. Nadat de jongen de hele nacht was vastgehouden, zag hij de volgende ochtend kans om weg te lopen. De ontvoerders waren op dat moment al verdwenen.

GOUDEN TIP?
Volgens woordvoerder Luijten volgen de aanhoudingen van de twee verdachten niet op de uitzendingen van de tv-programma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. ,,Die programma’s hebben zeker tips opgeleverd, maar niet de gouden tip. De aanhouding komt voort uit recherchewerk.” Of de twee mannen een bepaalde relatie tot het slachtoffer staan wilde de woordvoerder niet zeggen.

Volgens Luijten gaat het onderzoek door en word dagelijks door een rechercheteam aan de oplossing van de ontvoeringszaak gewerkt. ,,Dagelijks zijn meerdere rechercheurs met deze zaak bezig. En dat zal de komende tijd zeker zo blijven totdat de zaak is opgelost.”
21 januari 2010

Print deze pagina

Terug