MAHFOOZ RAJA GELOOFT IN TOEKOMST BOXTEL-NOORD

’Selissenwal verdient beter dan leegstand’

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Mahfooz Raja is de nieuwe eigenaar van het bedrijfspand op de begane grond van wooncomplex Ridder. Hij ergert zich aan de leegstand en hoopt snel huurders te vinden. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR HENK VAN WEERT

,,Ik geloof in de wijk Selissenwal. Bovendien is het mijn thuis. Ik doe er mijn boodschappen en sinds kort woon ik er ook weer. In een prachtige en ruime eengezinswoning van het complex Baanrots.” De Boxtelse ondernemer Mahfooz Raja heeft de bedrijfsruimte op de benedenverdieping van het appartementencomplex Ridder gekocht. Als oudedagsvoorziening.

De 36-jarige ondernemer was twaalf jaar geleden een van de eerste Pakistani in Boxtel die een eigen woning kocht. Een jaar later startte hij samen met zijn broer een autobedrijf dat in 2004 opgesplitst werd. Sindsdien doet Raja aan de Schouwrooij, op de hoek met de Colenhoef, goede zaken als het gaat om het importeren en exporteren van trucks.

In heel Europa koopt de ondernemer afgeschreven vrachtwagens op voor de markt in Afrika. Hij is de enige in deze regio in deze branche en levert aan klanten in Nigeria, Angola en Ghana. Kortom, Mahfooz Raja is een toonbeeld van een succesvolle nieuwe Nederlander.

,,Ik wil er helemaal niet mee te koop lopen dat ik de nieuwe eigenaar van de bedrijfsruimte in Ridder ben”, vertelt Raja na enig aandringen. Uiteindelijk stemt hij toch in met een interview. ,,Om te laten zien dat je het als iemand van buitenlandse komaf toch kunt maken in Nederland. Want dat kan heel goed heb ik ervaren. Zaak is wel dat je je vooraf goed rekenschap geeft van de regels en wetten die er gelden. Als je weet wat kan en niet kan, kun je in Nederland veel bereiken.”

’MIJN WIJK’
Raja ergert zich als buitenlanders negatief in het nieuws komen. In vlekkeloos Nederlands, met af en toe een leuke Boxtelse tongval, vertelt de ondernemer dat allochtonen volop kansen hebben om zich succesvol te ontwikkelen. ,,Maar dan moet je jezelf wel aanpassen aan de cultuur van dit land.” Precies zoals integratieminister Eberhard van der Laan betoogt…

Op vierjarige leeftijd kwam Raja naar Nederland en groeide op in Boxtel-Noord. Hij heeft een hechte band met de wijk Selissenwal, waar veel familieleden en vrienden wonen. En toen hij zelfstandig ging wonen, betrok Raja een flat aan de Baandervrouwenlaan. ,,Die had ik net prachtig opgeknapt, toen werd meegedeeld dat de flatgebouwen werden gerenoveerd. Dat was voor mij aanleiding om op zoek te gaan naar een eigen woning.”

Ruim tien jaar woonde Raja aan de Europalaan in Boxtel-Oost. Maar toen hij hoorde dat er in Selissenwal nieuwe koopwoningen werden gebouwd, besloot hij terug te keren naar ’zijn’ wijk. Inmiddels heeft hij het goed naar de zin in de Baanrots aan de Baanderherenweg. ,,Een ruime woning met maar liefst vijf slaapkamers. Echt fantastisch”, glundert de zakenman.

OUDEDAGSVOORZIENING
Raja heeft de voorbije jaren goede contacten gelegd met Guus van Gardingen van Maatvast Makelaardij. ,,Hij heeft me destijds aan mijn bedrijfspand aan de Schouwrooij geholpen. En toen ik twee weken geleden zag dat hij ook de commerciële ruimte van Ridder in portefeuille had, ben ik met hem gaan praten. Het is zo jammer dat zo’n fraai pand daar leeg staat; de wijk verdient beter. Het is veel mooier dan de winkelunits in het tegenovergelegen complex Banier, met veel meer etalageruimte.”

Lang hoefde Raja dan ook niet na te denken toen het aanbod kwam om de winkel- of kantoorruimte te kopen. Zeker niet omdat Van Gardingen in gesprek is met enkele serieuze huurders. ,,Ik koop de bedrijfsruimte puur als oudedagsvoorziening.”

Aan wie de bedrijfsruimte van Ridder wordt verhuurd, weet Raja nog niet. ,,Mogelijk dat we het pand opsplitsen in tweeën of drieën. Dan is het makkelijker te verhuren, zegt de makelaar. Er komen in ieder geval bedrijven waar de bewoners van Ridder geen last van zullen hebben. En het worden ook keurige bedrijven. Ik ben alleen gebaat met nette huurders. Bovendien, ik wil toch geen rotzooi in mijn eigen ’achtertuin’… Het liefst zou ik zien dat er zich bedrijven vestigen die een binding met Selissenwal hebben. De wijk is de laatste jaren prachtig opgeknapt. En dat geldt evenzeer voor het winkelcentrum. En dus moeten er winkels of kantoren komen die passen in deze positieve ontwikkeling. Want Selissenwal is dé toekomstwijk van Boxtel.”
21 januari 2010

Print deze pagina

Terug