VERNIELINGEN AANGERICHT OP GILDETERREIN

Reeks inbraken in bergingen Esschebaan

DOOR HENK VAN WEERT

In minder dan een maand tijd hebben dieven tot driemaal toe hun slag geslagen bij een groot aantal woningen aan de Esschebaan. Ook het gildeterrein aan het Essche Heike kreeg bezoek van ongewenste bezoekers. Voor ettelijke duizenden euro’s zijn vernielingen aangericht aan hekwerken en poorten en werd tuingereedschap ontvreemd.

Medio december werd tweemaal ingebroken en vorige week was het andermaal raak. Hoewel de politie nog geen concrete aanwijzingen heeft, verwacht een woordvoerder dat het om dezelfde daders gaat. De technische recherche heeft op de diverse plekken onderzoek verricht, maar tot aanhoudingen is het nog niet gekomen. Momenteel wordt extra toezicht gehouden in de buurt.

Naast een poging tot woninginbraak werden inbraken gemeld vanuit diverse bergingen en garages. In één nacht werd zelfs op twaalf adressen ingebroken, meldt een van de gedupeerden. De buit van de dieven bestaat hoofdzakelijk uit tuingereedschap, waaronder motormaaiers en kettingzagen. Ook werd op een adres een aanhangwagentje meegenomen, dat later werd teruggevonden in het water van De Langspier. ,,De dieven beschikken over prima gereedschap als je bedenkt dat een hekwerk met flinke spijlen van wel een pink dik werd opengebroken”, meldt een andere buurtbewoner. In de 25 jaar dat hij er woont is dit nog nooit gebeurd. ,,Natuurlijk is onze woning voorzien van een alarminstallatie, maar ik zie me nu genoodzaakt ook de berging daarop aan te sluiten.”

Ook het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris zegt zwaar getroffen te zijn. Op het schietterrein achter het Gasuniecomplex is een berging opengebroken waaruit ook tuingereedschap is ontvreemd. Samen met de schade aan poorten en hekwerken denkt een bestuurslid van het gilde dat de schade zo’n vijfduizend euro bedraagt, die niet te verhalen valt op de verzekering.




14 januari 2010

Print deze pagina

Terug