14-JARIGE JONGEN GEKIDNAPT

Politie zoekt getuigen in Boxtelse ontvoeringszaak

De politie zoekt getuigen in een ontvoeringszaak die zich donderdag 19 november in Boxtel heeft afgespeeld. Die avond werd in de Händelstraat in Boxtel-Oost een 14-jarige jongen ontvoerd en meegenomen naar een bosperceel, waar hij later kon ontkomen aan zijn ontvoerders. De politie tast in het duister over de motieven van de kidnapping.

Woensdag 6 januari werd pas bekend dat de jongen op donderdag 19 november tussen ongeveer 18.30 en 19.00 uur werd ontvoerd. Vanaf die tijd is de politie al bezig met een intensief rechercheonderzoek, maar tot op heden heeft dat niet geleid tot aanhouding van de daders of helderheid over het motief van de ontvoering. ,,De recherche roept daarom de hulp in van eventuele nog onbekende getuigen die mogelijk nieuwe, bruikbare informatie kunnen verschaffen”, stelde politiewoordvoerder Dion Luijten gistermiddag. Vanwege het rechercheonderzoek werd eerder geen ruchtbaarheid aan de zaak gegeven.

De Boxtelse jongen is in de Händelstraat van zijn fiets getrokken, gekneveld en geblinddoekt en daarna in een auto meegenomen naar een bosperceel. Daar werd hij de hele nacht vastgehouden. Toen de doodsbange jongen in de gaten kreeg dat hij alleen gelaten was, wist hij zich van zijn blinddoek en boeien te ontdoen. Inmiddels was het weer licht geworden. Hij vluchtte het bosperceel uit en kwam via meerdere wegen terug op voor hem bekend Boxtels terrein. Daar belde hij bij mensen aan die zijn ouders en de politie alarmeerden.

De jongen wist de recherche tijdens het onderzoek het betreffende bosperceel aan te wijzen, dat kort na de ontvoering grondig is uitgekamd. Daarbij werden enkele goederen gevonden, die mogelijk met de ontvoering te maken hebben. Om wat voor goederen het gaat, wilde woordvoerder Luijten gisteren niet zeggen. Ook wordt niet bekendgemaakt in welk bosperceel de Boxtelse jongen is vastgehouden.

Volgens Luijten gaat het weer redelijk goed met de jongen, hoewel hij betrokken is geweest bij een ernstig misdrijf en zeer angstige momenten heeft beleefd. ,,Die momenten zullen vast nog regelmatig de revue passeren, maar de jongen heeft de draad weer opgepakt.”

BUREAU BRABANT
De politie is op zoek naar getuigen die informatie hebben over deze zaak. Mensen die denken aanwijzingen te hebben die mogelijk kunnen bijdragen aan het oplossen worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Maandag 11 januari 2010 wordt in Bureau Brabant, het regionale opsporingsprogramma van Omroep Brabant, aandacht besteed aan deze zaak. Daarin worden dan ook enkele in het bosperceel aangetroffen goederen getoond.
7 januari 2010

Print deze pagina

Terug