WEG GERUIME TIJD AFGESLOTEN DOOR ONGEVAL

Vrachtwagen ramt bomen op Keulsebaan

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Op de Keulsebaan in Boxtel raakte een vrachtwagen met trailer uit Zoeterwoude van de weg. (Foto: Albert Stolwijk).

Op de Keulsebaan in Boxtel raakte woensdagmiddag 30 december een vrachtwagen met trailer uit Zoeterwoude van de weg. De chauffeur ramde een drietal bomen voor hij tot stilstand kwam in de berm. De Keulsebaan is geruime tijd afgesloten geweest, de oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. Vermoedelijk heeft de chauffeur de macht over het stuur verloren.

Na het optrekken van de vrachtauto schoof het voertuig aan de rechterzijde van de weg de berm in. De vrachtauto was onbestuurbaar geworden, reed drie bomen uit de grond en kwam daarna tot stilstand. Het voertuig raakte zwaar beschadigd door de klap, de chauffeur en zijn bijdrijder kwamen met de schrik vrij. De ravage was enorm, overal lagen takken, terwijl een deel van de rijbaan vol lag met modder.

Het verkeer op de Keulsebaan ondervond de nodige hinder van het ongeval. De weg werd in beide richtingen afgesloten om het voertuig weg te slepen en voor schoonmaakwerkzaamheden. Het wegdek was vervuild met olie doordat een onbekend aantal liters uit de truck was weggelopen.

Na overleg tussen de politie, een bergingsbedrijf en de dienst Openbare Werken van de gemeente werd een plan van aanpak gemaakt om de vrachtauto weer op de verharde weg te krijgen. De omver gereden bomen werden kort gezaagd door Openbare Werken, waarna er ruimte bij de vrachtwagen kwam en de berger deze de weg op kon takelen. Na deze handeling begon de gemeente met het schoonmaken van het wegdek. De zwaar beschadigde truck moest worden afgesleept, maar de trailer van de vrachtauto werd door een collega van hetzelfde bedrijf opgepikt om zijn route verder te vervolgen.

Het verkeer, waaronder veel vrachtwagens, werd omgeleid via de Liempdseweg en de Goorestraat.
31 december 2009

Print deze pagina

Terug