’BOUW HEIDEWEG BEGINT IN MAART’

Vergunning voor starterswoningen

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Gezicht op een van de twee bouwlocaties voor starters in het plan Heideweg. Op de achtergrond zijn de huurwoningen zichtbaar die momenteel door Stichting Goed Wonen Liempde worden gebouwd. (Foto: Gerard Schalkx).

DOOR HENK VAN WEERT

De Kopersvereniging Heideweg heeft deze week verheugd gereageerd op het besluit van het college van B. en W. om een vergunning te verlenen voor de bouw van 27 starterswoningen in Liempde. Voorzitter Wilbert van Ruremonde hoopt dat in maart de schop de grond in kan zodat de oplevering kan plaatsvinden voordat in 2010 de winter aanbreekt.

De bouwvergunning is weliswaar nog niet gepubliceerd door de gemeente Boxtel, maar Van Ruremonde heeft van wethouder Ger van den Oetelaar twee dagen voor Kerstmis telefonisch te horen gekregen dat het college het besluit heeft genomen. ,,Het was goed nieuws en de kerstdagen kregen daardoor een extra feestelijk karakter”, vertelt Van Ruremonde. Hij geeft leiding aan een vereniging van starters op de woningbouw die samen een bouwproject realiseren. De Kopersvereniging Heideweg gaat uit van zogeheten collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO).

Eind vorig jaar hoopte het bestuur van de kopersvereniging nog dat de uitvoering van het bouwproject medio 2009 zou kunnen starten. Dat bleek te optimistisch. De procedures die doorlopen moesten worden, namen toch meer tijd in beslag dan was voorzien. ,,Maar nu de bouwvergunning een feit is, zijn we erg tevreden. Als je het vergelijkt met andere bouwprojecten heeft het toch niet zo lang geduurd.

AANNEMINGSBEDRIJF
De planning is dat in februari de koopakten kunnen passeren bij de notaris. In maart kan dan de bouw van start gaan. De kopersvereniging heeft inmiddels bouwbedrijf Olijslagers uit Veghel in de arm genomen die de 27 woningen gaat realiseren. ,,We hadden vier inschrijvers die allemaal een laag bod hebben uitgebracht. Olijslagers kwam met de voordeligste offerte uit de bus”, vertelt Van Ruremonde. Hij weet dat het Veghelse bedrijf per se dit bouwproject wilde uitvoeren. Logisch, want directeur Bert van Ruremonde van Olijslagers is zijn vader.

Kopersvereniging Heideweg hoopt dat de oplevering van de woningen kan plaatsvinden voordat eind 2010 de winter aanbreekt. De vereniging werd drie jaar geleden opgericht om de bouw van relatief goedkope koopwoningen (in prijs variërend van 140.000 tot 190.000 euro) mogelijk te maken. De toekomstige bewoners treden gezamenlijk zelf op als projectontwikkelaar en hebben daarvoor van de provincie Noord-Brabant een subsidie van ruim 100.000 euro ontvangen. De gemeente Boxtel heeft de bouwgrond met 30 procent korting verkocht aan stichting Goed Wonen Liempde, op voorwaarde dat de woningen bij een eventuele verkoop beschikbaar blijven voor starters op de woningmarkt.
31 december 2009

Print deze pagina

Terug