EXTRA DIKKE KERSTEDITIE

Oók de beste wensen van Jas en Frank…

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Burgemeester Frank van Beers stopt de kerst- en nieuwjaarswens van Brabants Centrum in de kolenskűp’ van haand’ van reus Jas de Keistamper. (Foto: Peter de Koning).

Met een kerst- en nieuwjaarswens op hoog niveau, gericht aan reus Jas de Keistamper, heeft Brabants Centrum het traject gevolgd dat een kaartje aflegt bij TNT Post. De reportage vormt een van de speciale verhalen die de redactie voor deze kersteditie maakte.

De lezer maakt in de extra dikke papieren kersteditie van Brabants Centrum onder meer kennis met de vernieuwende aanpak van directeur Martijn Messing bij De Kleine Aarde, met Marusjka Lestrade die terugblikt op de vorming van de Boxtelse brede scholen en met Liempdenaar Ger van den Oetelaar die binnenkort na twaalf jaar stopt als wethouder.

Harnold den Ouden vertelt openhartig over zijn ervaringen nadat hij drie jaar geleden werd getroffen door kanker en komend jaar zesmaal Alpe d’Huez gaat beklimmen. Marja Verhagen en Nicole Peijnenburg vertellen over hun vrijwilligerswerk op het gebied van stervensbegeleiding. Daarnaast wordt een kijkje genomen in het eerder dit jaar in gebruik genomen Centrum voor Jeugd en Gezin.

Beroepsvoetballer Paco van Moorsel van FC Den Bosch vertelt zijn verhaal op het Jacob-Roelandslyceum, samen met zijn moeder Willeke die daar gymdocente is. Voorts komt One Two Trio aan bod; de feestband viert binnenkort het derde lustrum. En zo zijn er nog tal van interessante artikelen in het speciale bewaarnummer te vinden.

REUZENWENS
Daarnaast is er natuurlijk aandacht voor het gewone nieuws en wordt uitgebreid teruggeblikt op een koude maar volgens burgemeester Frank van Beers prima verlopen tweedaagse kerstparade in het centrum van Boxtel.

De burgemeester zorgde er ook voor dat het kerstkaartje aan Jas de Keistamper op de plaats van bestemming kwam. De Boxtelse stratenmakersgigant immers heeft geen vast postadres en vertoeft doorgaans in het hemelse reuzenrijk. En daar komen de bestellers van TNT niet…

De enveloppe werd uiteindelijk bij het gemeentehuis in de brievenbus gestopt en daar wist burgemeester Van Beers er wel raad mee. Die overhandigde de kerst- en nieuwjaarswens dinsdagmiddag persoonlijk aan Jas. De reus, die dit jaar zijn zestigste verjaardag vierde, kwam daarvoor speciaal vanachter zijn met heel veel sneeuw gevulde grote donkere wolk vandaan en toonde zich aangenaam verrast. En passant drukte hij d’n burger in mals Boxtels dialect op het hart namens hem ook alle keistampers ’nne záálige Kerssemis en ’n keigoei nčijaor te wensen. Daar sloot de burgemeester zich graag bij aan en Brabants Centrum brengt hun beider wens hiermee graag over.

Volgende week, donderdag 31 december (Oudejaarsdag) vindt de verspreiding van Brabants Centrum net als heden overdag plaats. In de laatste krant van 2009 worden onder meer de jaaroverzichten gepubliceerd. Kopij en advertenties dienen eerder, uiterlijk dinsdag 29 december om 17.00 uur, te worden aangeleverd.
24 december 2009

Print deze pagina

Terug