SCHAATSEN OP BREUKELSPLEIN

Veel vertier rond ijsbaan Breukelen

DOOR MARC CLEUTJENS

Het schaatsen op het Breukelsplein moet een onvergetelijke happening worden. Volgens ondernemer Bernard van Stekelenburg, die namens de organisatoren het woord voert, is een uitgebreid activiteitenprogramma samengesteld dat op alle schaatsdagen volop vertier biedt. ,,Zoveel vertier zelfs dat je je af en toe afvraagt of er nog wel tijd is om te schaatsen”, grinnikt Van Stekelenburg.

Maandag 28 december om klokslag 14.00 uur opent de kunststof ijsbaan op het Breukelsplein. Vier uur later verricht wethouder Anton van Aert de officiële opening tijdens een feestelijk programma dat wordt gepresenteerd door Berry Dankers. Naast het Brukels Muziekske is ook zanger Tim Schalkx van de partij en worden op het kunstijs enkele Disney-figuren verwacht. Vanaf 21.00 uur verzorgt Schalkx op de openingsavond een optreden.

De kunststof ijsbaan op het Breukelsplein is van maandag 28 december tot en met zondag 3 januari alle dagen geopend van 12.00 tot 23.00 uur. Schaatsen is gratis en alleen mogelijk met schaatsen die bij de ijsbaan geleend kunnen worden. ,,Schaatsliefhebbers mogen niet met eigen schaatsen op de kunststof vloer”, benadrukt ondernemer Van Stekelenburg.

Sneeuwval zorgde er deze week voor dat het Breukelsplein bijna onbereikbaar was. Veel parkeerders hadden de grootste moeite om hun auto op het plein te stallen en later weer weg te rijden. ,,Dat probleem hebben we onder controle en we rekenen de komende dagen op dooi. Daarnaast hebben we een team van zo’n veertig vrijwilligers die het plein beslist sneeuwvrij hebben om de opbouw van de ijsbaan mogelijk te maken.”

DRUK PROGRAMMA
Het programma op de Breukelse ijsbaan omvat onder meer dagelijks muziek door de discotheek van Tim Schalkx. Dinsdag 29 december is het discoschaatsen met Denziz, woensdag 30 december komt entertainer Ben de Benjoman. Donderdag 31 december is ingeruimd voor de jeugd van alle voetbalclubs in Boxtel.

Op Nieuwjaarsdag, 1 januari worden alle kinderen getrakteerd op een zakje chips, een oliebol en chocolademelk. Het carnavalsschaatsen vindt plaats op zaterdag 2 januari. Schaatsers mogen dan verkleed komen en kunnen genieten van muziek van Gewoon Cor, Patrick Timmermans, Wes, Eric en Hans van Breugel. Op de laatste dag van het ijsfestijn, op zondag 3 januari, zullen de hele dag Boxtelse muziekskes optreden bij de ijsbaan.

Het programma van het Breukels ijsbaanfestijn ziet er als volgt uit.

MAANDAG 28 DECEMBER

Officiële opening 18.00
Tim Schalkx 21.00
Afsluiting 23.00

DINSDAG 29 DECEMBER

Scholen schaatsen 12.00
Vrij schaatsen 12.00
Discoschaatsen met Denziz 17.00

WOENSDAG 30 DECEMBER

Scholen schaatsen 12.00
Vrij schaatsen 12.00
Sprookjes schaatsen 12.00
Optreden Ben de Benjoman 19.00

DONDERDAG 31 DECEMBER

Schaatsdag voetbalclubs 12.00
Vrij schaatsen 12.00
Sluiting ijsbaan 19.00

VRIJDAG 1 JANUARI

Nieuwjaarsschaatsen 12.00

ZATERDAG 2 JANUARI

Carnavalsschaatsen jeugd 12.00
Carnavalsschaatsen volwassenen 17.00

ZONDAG 3 JANUARI

Schaatsen met sprookjes figuren 12.00
Boxtelse muziekskes 12.00-23.00
24 december 2009

Print deze pagina

Terug