LIEMPDSE MAURI VAN DE WETERING TRAINT PUPILLEN

Pittige clinic voor meisjes ODC

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Mauri van de Wetering (rechts) geeft uitleg aan haar voetbalpupillen. De voetbalster van Willem II bood de meisjes een attractieve voetbalclinic. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARC CLEUTJENS

De temperatuur was tot beneden het vriespunt gedaald, het trainingsveld licht bevroren. Desondanks schotelde Willem II-voetbalster Mauri van de Wetering uit Liempde haar tien pupillen maandag 14 december in sportpark Wagenaars een pittige clinic voor. Dribbelen, passjes geven, afwerken op doel, partijtje spelen en natuurlijk uithalen vanaf elf meter, alle ingrediënten van de voetbalsport passeerden de revue.

Geert Peeters, trainer van ODC E3 stond aan de wieg van de clinic, die uitsluitend bedoeld was voor de meisjes van zijn team. Het clubje werd versterkt met een talent uit de E2, enkele F-pupillen en natuurlijk enkele gastspeelsters uit Liempde. Want daar komt Van de Wetering vandaan. ,,De meisjes gaan wel eens naar een voetbalwedstrijd kijken, hebben soms hun hele kamer volhangen met posters en vroegen om een clinic. Daarom leek het mij een leuk idee om Mauri uit te nodigen”, zegt Peeters. ,,Ze heeft hier bij ODC gespeeld en kwam graag nog eens terug.”

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Willem II-voetbalster Mauri van de Wetering uit Liempde schotelde haar tien pupillen maandag 14 december in sportpark Wagenaars een pittige clinic voor. (Foto: Albert Stolwijk).

Van de Wetering had een clinic van een ruim een uur voorbereid en kende naast tien fanatieke leerlingen ook veel publiek. Zelfs twee oudgedienden van DVG maakten de ’oversteek’ naar Boxtel om op de velden van ODC naar de succesvolle speelster van Willem II te komen kijken. ,,Ze doet het daar met de vrouwen veel beter dan de mannen”, luidde het nuchtere commentaar langs de lijn. De vrouwen van Willem II gaan momenteel aan de leiding in de eredivisie, terwijl de mannen in heuse degradatienood verkeren.

Van de Wetering maakte er aan het Essche Heike - ondanks de winterse omstandigheden - een heerlijke voetbaltraining van die werd afgesloten met een afvalrace en natuurlijk een onvermijdelijke handtekeningensessie. Naast fotokaarten kon ook de kalender van de Willem II-vrouwen aangeschaft worden. De opbrengst van de kalender komt ten goede aan de vrouwenafdeling van de Tilburgse voetbalclub.

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Mauri van de Wetering laat zien hoe je een bal passt met de binnenkant van de voet. (Foto: Albert Stolwijk).
17 december 2009

Print deze pagina

Terug