RONDJES DRAAIEN MET PRINS GIEL D誰 URSTE

Liempde krijgt een 馗hte ijsbaan...

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Prins Giel d地 Urste spuit water op de ijsbaan, dat wordt aangevoerd door een trekker met een watertank erachter. (Foto: Gerard Schalkx).

Strenge vorst en geduld. Dat hebben de inwoners van Liempde nodig alvorens ze vrijdag 18 december de eerste baantjes kunnen trekken op de ijsbaan die woensdagavond 16 december in het Concordiapark is aangelegd. Initiatiefnemer voor de ijsbaan is prins Giel d地 Urste, die hoogstpersoonlijk aanwezig was bij de aanleg van de schaatsvoorziening.

De ijsbaan die vlakbij de kiosk wordt aangelegd, past bij het motto van de Liempdse carnavalsvorst heeft gekozen. Giel d地 Urste wil er in Ploegersland 置nne skne dreij aon geve. ,,En waar kun je beter rondjes draaien dan op een echte ijsbaan, vertelde de prins gisteravond in het ijskoude Concordiapark. Als de vorstperiode aanhoudt, zal de ijsbaan waarschijnlijk vrijdagavond open gaan. ,,Tot die tijd mag de baan niet betreden worden om het ijs flink te laten groeien.

Het idee voor de ijsbaan werd dinsdagavond geboren en na een paar telefoontjes op woensdagochtend kon gisteravond gestart worden met de aanleg. Een stevige houten omkadering, zwart plastic en wat giertonnen vol water hebben ervoor gezorgd dat de basis er ligt. ,,Vrijdagavond hoop ik de baan te kunnen openen. Dan kunnen er in Liempde nog heel wat rondjes gedraaid gaan worden...
17 december 2009

Print deze pagina

Terug