STEUN VOOR PLAN ONDERNEMERS

Kunststof ijsbaan naar Breukelsplein

DOOR MARC CLEUTJENS

Niet de Markt maar het Breukelsplein gaat van maandag 28 december tot en met zondag 3 januari plaats bieden aan een kunststof ijsbaan. Deze week werden de definitieve plannen gepresenteerd en werd duidelijk dat een groep ondernemers uit Breukelen al langer plannen had om een ijsbaan op te bouwen. De gemeente Boxtel sluit zich volgens wethouder Anton van Aert graag aan bij het plan dat reeds was opgesteld.

Het bericht in Brabants Centrum dat de gemeente een proef zou houden met een kunststof ijsbaan op de Markt, heeft vorige week voor de nodige commotie gezorgd in ondernemend Boxtel. Bij de presentatie van de plannen voor de proef bleek dat de gemeente verzuimd had een reeds bestaand initiatief bij de plannen te betrekken. Deze week is met de betrokken ondernemers een aantal gesprekken gevoerd en werd duidelijk dat een gezamenlijke oplossing voor alle partijen het beste is.

,,Als er al een draaiboek voor een ijsbaan op het Breukelsplein ligt, is het natuurlijk verstandig om daar bij aan te sluiten”, stelde wethouder Van Aert deze week. ,,De ondernemers hadden alles al geregeld, bijvoorbeeld koek en zopie, EHBO en inzet van vrijwilligers. Dat moesten wij nog regelen op de Markt, dus samenwerken was een logische stap.” Als de kunststof ijsbaan in de smaak valt, overweegt Boxtel zo’n voorziening aan te schaffen. Dat kost zo’n 60.000 euro.

SCHAATSEN
Het betreft grotendeels ondernemers die actief zijn in Breukelen die de kunststof ijsbaan op het Breukelsplein opzetten. Ze gaan gebruik maken van de voorziening die de gemeente Boxtel gaat huren. Het betreft een ijsbaan met een oppervlakte van 200 vierkante meter, die wordt overdekt met een tent van ongeveer 300 vierkante meter, zodat ook het publiek bij regenval droog staat. Schaatsen is gratis; in de tent zijn schaatsen verkrijgbaar. ,,Met eigen schaatsen mag men niet de baan op”, benadrukt de wethouder. ,,De ijsbaan is alleen geschikt voor de schaatsen die bij de tent te leen zijn.”

De keuze voor kunstsof heeft volgens burgemeester Frank van Beers alles te maken met het duurzame karakter van Boxtel. ,,Als je bedenkt hoeveel energie nodig is om een echte ijsbaan draaiende te houden, is het veel verstandiger om voor een duurzame oplossing te kiezen. Daarmee geven we als Boxtel een goed signaal af.” Volgens Van Beers zal de gemeente vlot een evenementenvergunning afgeven om de bouw van de ijsbaan en de tent mogelijk te maken.
10 december 2009

Print deze pagina

Terug