JONGEREN SLOPEN HARTDEFIBRILLATOREN

Vandalen uit Boxtel en Liempde richten reeks vernielingen aan

De politie heeft vrijdag 27 november acht jongens verhoord omdat ze verdacht worden van meerdere vernielingen en een mishandeling. Pas deze week werd bekend dat de jongens, twee van 16, vier van 17 en twee van 19 jaar uit Boxtel en Liempde verdacht worden van vijf vernielingen en een mishandeling.

In de nacht van 17 op 18 oktober werden in de Pasteur Teurlingsstraat in Boskant twee hartdefibrillatoren vernield. Deze zogenaamde AED's hangen aan de gevel van horecacentrum Het Riethof en kunnen worden gebruikt als iemand een hartaanval heeft in de omgeving. In dezelfde nacht zijn van de kantine van voetbalvereniging Boskant twee ruiten vernield en was er aan de Populierenlaan in die plaats een autospiegel vernield.

Ook werden een muurtje en een brievenbus gesloopt. Op zaterdagmiddag 17 oktober werden op de Broekdijk in Liempde vijf bomen vernield. In de nacht van zondag 18 oktober op maandag 19 oktober werd op de Hezelaarsestraat in Liempde een 18-jarige jongen uit Sint-Oedenrode mishandeld. Ook werd zijn fiets vernield.

Dankzij getuigenverklaringen kon de politie achter de identiteit van deze groep komen. En van de verdachten werd vorige week vrijdag aangehouden, de anderen hebben zich nadien vrijwillig aan het bureau gemeld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.
3 december 2009

Print deze pagina

Terug