ODC HOUDT SINT-TOERNOOI IN DE BRAKEN

Lekker voetballen met zwarte piet

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het hooghouden van de bal ging de ODC-pietjes goed af. Alleen het echte voetballen moeten ze nog oefenen… (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Alle mini en F-teams van de Boxtelse voetbalclub ODC namen gistermiddag deel aan een speciaal Sint-toernooi in sportcomplex De Braken. Er werd gevoetbald, maar er waren ook behendigheidsspelletjes onder leiding van zwarte pieten. Ook Sinterklaas zelf bracht een bezoek aan de jeugdige voetballers…

Ruim tachtig jeugdleden van ODC namen deel aan de sinterklaasmiddag. Het is de eerste keer dat de voetbalclub een Sint-toernooi organiseert. ,,De reacties zijn echter zó positief dat we dit volgend jaar ongetwijfeld gaan herhalen”, vertelt Sanneke Daemen van de organisatie. ,,Bijna alle jeugdleden hebben zich aangemeld. Het is weer eens iets anders en op deze manier kunnen ze hun spanning en energie voor het sinterklaasfeest goed kwijt.”

Tijdens het toernooi werden spelletjes gedaan en cadeautjes en snoepjes uitgedeeld, maar was er vooral aandacht voor: voetbal. Verdeeld in twee poules speelden de twaalf teams onderlinge voetbalwedstrijden. Speciaal voor het toernooi kregen de voetballers hesjes met daarop de naam van een bekende voetbalclub. Onder anderen PSV, AZ, Arsenal, Bayern München, FC Twente en Real Madrid waren zo vertegenwoordigd in De Braken.

MEER TRAINEN
Demy Freters (8) en Teun IJsseldijk (8) kwamen uit voor AZ. ,,Ik vind het hartstikke leuk vanmiddag”, zei Teun enthousiast. Demy: ,,De zwarte pieten kunnen niet zo goed voetballen. Misschien leren ze het vanmiddag wel wat beter. Het touwtrekken ging bij ons erg goed, alleen de piet die erbij stond had er maar weinig verstand van. Ze riep steeds dat we harder moesten duwen...”

De speciale ODC-pietjes, gehuld in officiële kleding van de club, leerden de kinderen hoe ze de bal hoog moesten houden. ,,Ze zijn niet allemaal even goed”, vonden de spelers van Arsenal. ,,Maar ze zijn nog heel klein, als ze bij ons komen trainen leren ze het vanzelf wel.” Just van Wijk (11) coachte het team van PSV. ,,Het is een erg leuk evenement. Mijn team doet het redelijk goed. De zwarte pieten moeten nog wat beter oefenen. Ze zijn duidelijk beter in touwtrekken en pietenkunsten dan in voetballen.”

Nadat de finale gespeeld was, bracht Sinterklaas een bezoek aan De Braken. Voor alle deelnemers was er een klein cadeau en natuurlijk pepernoten.

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De jonge voetballers van ODC kregen hulp van zwarte piet bij het onderdeel touwtrekken. (Foto: Albert Stolwijk).
3 december 2009

Print deze pagina

Terug