’OP LIEMT GEMUNT’ NU AL SUCCESVOL

Liempde verhandelt al 10.000 muntjes

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De promotieactie ’Op Liemt gemunt’ lijkt een kaskraker te worden. Deze folder is huis-aan-huis verspreid in Liempde.

DOOR MARC CLEUTJENS

De promotieactie ’Op Liemt gemunt’ lijkt een kaskraker te worden. Amper anderhalve week nadat de Ondernemersvereniging Liempde (OVL) het startsein gaf voor de actie, zijn volgens voorzitter Michaél Michiels al meer dan tienduizend muntjes in omloop gebracht. De muntjes worden door consumenten massaal in de kokers gedeponeerd en komen daarmee terecht bij het lokale verenigingsleven.

Volgens Michiels is ’Op Liemt gemunt’ met de actie ’Liemt in het licht’ het gesprek van de dag in het dorp. De ondernemersvoorzitter stelde deze week dat de 22 ondernemers die meedoen aan de promotieactie erg enthousiast zijn en nu al positieve resultaten boeken. ,,Een van de deelnemers gaf enthousiast prijs dat de omzet ten opzichte van vorig jaar met meer dan 10 procent is gestegen”, vertelt Michiels. Deze week werd de 23e deelnemers begroet; ook meubelmakerij Den Berg van Martien Roestenburg heeft zich bij ’Op Liemt gemunt’ aan gesloten.

Volgens de voorzitter van OVL is het opzienbarend hoe creatief verenigingen omgaan met de actie, die extra geld in de clubkas kan opleveren. ,,Een creatieve uitschieter is voetbalclub DVG dat zelfs shirtjes heeft laten bedrukken om aandacht voor de actie te vragen.” DVG gaat momenteel aan de leiding en kan rekenen op de meeste muntjes die door consumenten zijn ingeleverd. De koppositie kan zelfs extra muntjes opleveren; voor de meest creatieve ondernemers en verenigingen worden zakken met vijfhonderd muntjes uitgedeeld.

FEESTVERLICHTING
Michiels geeft aan dat de kleine opstartproblemen rondom de actie zijn opgelost. Bij de inzamelplekken wordt extra uitleg gegeven over de voorwaarden en wordt informatie over klassementen en standen verstrekt. Verder wordt de website www.opliemtgemunt.nl verbeterd en zijn Algemeen Belang Liempde en de Bridgeclub Liempde aan de lijst met verenigingen toegevoegd. Zij delen nu ook mee.

Intussen werken de monteurs van Elektrotechnisch Bureau Saris zich uit de naad om overal feestverlichting op te hangen. Langs de deelnemende straten heeft meer dan 92 procent zich inmiddels aangemeld en Saris stelt alles in het werk om zoveel mogelijk panden van verlichting te voorzien alvorens op vrijdag 11 december officieel wordt afgetrapt. Mensen die nog mee willen doen aan ’Liemt in het licht’, kunnen zich opgeven bij Jurgen van Haaren, telefoon 06-54 22 24 30.

Vrijdag 11 december wordt onder het motto ’Liemt lopt uit’ een feestelijke manifestatie in het Concordiapark gehouden. Tussen 18.30 en 20.00 uur klinkt het officiële startschot van ’Op Liemt gemunt’ en ’Liemt in het licht’. In het park rond de kioks houdt JAS Liempde op dat moment een sfeervolle kerstmarkt. ,,Natuurlijk worden die avond ook extra muntjes uitgedeeld”, onthult OVL-voorzitter Michiels. ,,Een extra reden om te komen dus.”

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Volgens voorzitter Michaél Michiels van de Ondernemersvereniging Liempde (OVL) is ’Op Liemt gemunt’ met de actie ’Liemt in het licht’ het gesprek van de dag in het dorp. (Foto: Albert Stolwijk).
3 december 2009

Print deze pagina

Terug