OMLEIDINGSROUTE OPGEHEVEN

Europalaan open voor verkeer Oost

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Maandag 30 november is de asfaltlaag aangebracht voor de aansluiting van de Europalaan op de Schijndelseweg. Vanaf vandaag hoeven de bewoners van de SIR-woningen (achtergrond) niet langer van de noodweg gebruik te maken die over het bouwdepot aan de overkant van de straat liep. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR HENK VAN WEERT

Donderdag 3 december is de vierde poot van de rotonde Oosteind opengesteld voor doorgaand verkeer. Automobilisten die van de Schijndelseweg naar de Europalaan en omgekeerd willen rijden, hoeven niet langer gebruik te maken van de omleidingsroute.

Zoals vorige week al werd gemeld in deze krant is de aansluiting van de Europalaan op de vernieuwde rotonde provisorisch voltooid. Trottoirbanden worden pas volgend jaar maart geplaatst omdat ze niet leverbaar waren, meldde projectleider Peter van den Oetelaar van de gemeente Boxtel.

Maandag 30 november is door aannemingsbedrijf Dura Vermeer asfalt op het wegdek gedraaid en de bedoeling was dat dinsdag 1 ndecember de belijning zou worden aangebracht. ,,De ploeg die dat zou doen kwam echter niet opdraven”, vertelde Van den Oetelaar gistermiddag. ,,We willen de openstelling echter niet uitstellen. Het is niet verantwoord de bewoners van de SIR-woningen en de klanten en het personeel van Chinees restaurant Lotus nog langer over het bouwdepot laten rijden. Vandaar dat de weg wordt opengesteld voor het verkeer, ook al zijn de haaientanden en andere belijningtekens nog niet aangebracht. Dat moet dan maar tussendoor gebeuren.”

VERKEERSREMMERS
Gisteren is de openbare verlichting aangesloten door medewerkers van aannemingsbedrijf Heijmans. Ook zijn de verkeersremmers teruggeplaatst op de Dr. De Brouwerlaan en de Hendrik Verheeslaan. Die waren gedurende de periode dat deze straten dienst deden als omleidingsroute tijdelijk weggehaald. Ook de rioolpijpen bij de T-splitsing Dr. De Brouwerlaan/Schijndelseweg worden binnenkort verwijderd, meldde de projectleider van de gemeente. ,,Die hadden we neergelegd om vrachtverkeer te weren. Nu alle wegen weer normaal toegankelijk zijn, kunnen ook deze obstakels weg.”

Na de winterperiode wordt het werk, dat eigenlijk deze maand klaar zou moeten zijn, afgerond. In maart denkt de gemeente de toplaag te kunnen laten asfalteren. Dan worden ook de trottoirbanden en rioolkolken geplaatst.

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Woensdag 2 december werden de verkeerssluizen teruggeplaatst in de Dr. De Brouwerlaan. Die werden begin dit jaar verwijderd om de straat dienst deed als tijdelijke omleidingsroute voor het oost/west-verkeer. (Foto: Albert Stolwijk).
3 december 2009

Print deze pagina

Terug