GROTE OPKOMST BIJ EERSTE VACCINATIE IN BOXTEL

’Prik niet zo erg als verwacht’

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: In totaal kregen 1.970 jonge Boxtelaren een oproep voor de vaccinatie. Om half twee was het een drukte van belang in en rond sportcomplex De Braken. (Foto: Albert Stolwijk).

Boxtelse kinderen van 6 maanden tot 5 jaar en huisgenoten van zuigelingen zijn woensdag 25 november op grote schaal gevaccineerd tegen het Mexicaanse griepvirus. In sportcomplex De Braken werden welgeteld 1.567 Boxtelaren ingeënt door medewerkers van de GGD Hart voor Brabant. En die prik? Die bleek eigenlijk best wel mee te vallen…

Hoewel sommige kinderen met angstige gezichten en hun lievelingsknuffel dicht tegen zich aangedrukt het sportcomplex binnenstapten, kwamen de meesten een klein half uurtje later vrolijk lachend naar buiten. ,,Die prik viel best wel mee”, vond de zevenjarige Lotte. Zij moet worden ingeënt omdat haar kleine broertje jonger is dan zes maanden. ,,Het deed wel eventjes pijn, maar dat was meteen weer over. Ik heb ook helemaal niet gehuild. Vooraf was ik wel bang, maar het was lang niet zo erg als ik had gedacht.”

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: In de grote sporthal van De Braken werden kinderen vermaakt met een tekenfilm over het elfje Tinkerbell. (Foto: Albert Stolwijk).

Ook de tweejarige Iris van Schaijk kwam weer lachend naar buiten. Aan haar was niet te zien dat ze net een prik had gekregen. Haar moeder Wendy vertelt: ,,Iris was erg flink, ze heeft geen traan gelaten en vond het wel meevallen. Ik heb eigenlijk helemaal niet getwijfeld of ik zou gaan of niet. Als ik mijn dochter niet zou laten inenten en ze zou de griep krijgen met een verkeerde afloop, dan zou ik dat mezelf helemaal nooit vergeven.”

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het wachten in De Braken nam ongeveer een half uur in beslag. (Foto: Albert Stolwijk).

Het gezin Bevers was met vijf personen gekomen voor de vaccinatieronde. ,,De jongste is nog een zuigeling dus zowel wij als ouders als onze drie andere zonen moesten worden ingeënt”, vertelt moeder Marieke. ,,De kerels hadden er helemaal geen last van en hebben geen kick gegeven. Maar ik had er toch wel last van en zie nu al op tegen de volgende.” Vader Hans vult aan: ,,Tja, onze zonen zijn echt al grote jongens. Maar ik vind dat ze nu toch een cadeautje hebben verdiend…”

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Niet bij alle kinderen ging het inenten tegen Mexicaanse griep van een leien dakje. (Foto: Albert Stolwijk).

De opkomst in Boxtel komt met 1.567 van de 1.934 genodigden overeen met de aantallen in andere plaatsen. De GGD gaat bij de vaccinatierondes uit van een opkomst van 80 procent en Boxtel zit met 81 procent iets boven het gemiddelde. De wachttijd bij de priklijnen bedroeg volgens een woordvoerder van de gemeente Boxtel tien tot maximaal twintig minuten.

In de papieren editie van Brabants Centrum meer aandacht in woord en beeld voor de vaccinaties in sportcomplex De Braken.

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Emma Verhoeven en haar moeder Wendy werden gisteren gevaccineerd tegen Mexicaanse griep. Hoewel Emma in tranen uitbarstte, was ze het snel weer vergeten en liep ze na de prik alweer te lachen. (Foto: Albert Stolwijk).

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Hoewel een omleidingsroute voor verkeer werd ingesteld, stond er op sommige plaatsen een lange rij met wachtende auto’s. Een legervoertuig blokkeerde de weg ook nog even. (Foto: Albert Stolwijk).
26 november 2009

Print deze pagina

Terug