AANSLUITING ROTONDE OP EUROPALAAN

Vierde poot Oosteind gaat provisorisch open

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Komende week wordt asfalt gedraaid om de Schijndelseweg aan te sluiten op de Europalaan. De afwerking volgt in maart 2010. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR HENK VAN WEERT

De aansluiting van de Europalaan op de nieuwe Schijndelseweg gaat eind volgende week provisorisch open voor het verkeer. Komende dinsdag 1 december wordt het asfalt aangebracht op zowel de rijbaan als het fietspad. De afwerking van het bouwproject is flink vertraagd en wordt pas volgend voorjaar voltooid, zo meldt projectleider Peter van den Oetelaar van de gemeente Boxtel.

Het is voor menigeen onbegrijpelijk dat de aansluiting van de Europalaan op de Schijndelseweg zo lang moet duren. Afgelopen voorjaar werden daarvoor de voorbereidingen al getroffen, maar daarna werden de prioriteiten verlegd naar de gescheiden rijbaan van de Schijndelseweg richting centrum en de aanleg van de nieuwe rotonde La Salle.

Nadat dit werk was opgeleverd is weliswaar het asfalt uit de T-splitsing nabij de SIR-woningen gehaald en heeft aannemingsbedrijf Dura Vermeer de contouren van het nieuwe wegdek uitgezet, maar echt hard werd er niet gewerkt, zo constateerden omwonenden en passanten. Dat vooral juist vorige week, toen het nog zonnig najaarsweer was, geen wegwerkers te zien waren, heeft velen bevreemd.

Projectleider Van den Oetelaar heeft wel een verklaring. ,,De trottoirbanden konden niet geleverd worden. En die moeten eerst geplaatst worden voordat er asfalt kan worden gedraaid. Bouwleveranciers houden er momenteel mede door de economische crisis geen voorraad op na en dat heeft ons opgebroken. Afgelopen vrijdag zijn de betonnen randen alsnog geleverd, maar deze week konden ze vanwege het slechte weer niet worden geplaatst.”

BELIJNING
Komende dinsdag stond gepland om de eerste asfaltlaag aan te brengen en deze week is in de bouwvergadering besloten dat werk ook doorgang te laten vinden. ,,Weliswaar moeten we door het ontbreken van de stoepranden provisorisch te werk gaan, maar langer wachten is geen optie. In de wintermaanden kun je geen asfalt aanbrengen en het is ondoenlijk om de weg tot volgend jaar afgesloten te houden voor het verkeer”, vertelt Van den Oetelaar.

Nadat dinsdag de rijbaan is geasfalteerd wordt een voorlopige belijning aangebracht en wordt de weg opengesteld voor het verkeer. Niet alleen auto’s kunnen dan vanaf de rotonde Oosteind richting Europalaan rijden; ook tweewielers kunnen het nieuwe tweezijdige fietspad gaan gebruiken, belooft de projectleider van de gemeente Boxtel: ,,In maart 2010 moet de weg dan nog een of twee weken afgesloten worden voor de afwerking. Dan worden de trottoirbanden alsnog geplaatst en zal ook de toplaag geasfalteerd worden.”
26 november 2009

Print deze pagina

Terug