BOUWFONDS VULT PROVINCIALE REGELING AAN

Extra garantie voor kopers De Croon

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Blik op de winkelpassage met op de achtergrond de poort naar Markt. (Foto: Gerard Schalkx).

DOOR HENK VAN WEERT

Projectontwikkelaar Bouwfonds heeft zaterdag 14 november de provinciale garantieregeling voor woningverkoop opgetrokken van 90 naar 95 procent. Op die manier hoopt het bedrijf mensen over de streep te trekken om toch een nieuwbouwwoning te kopen. Bijvoorbeeld in het in aanbouw zijnde complex De Croon, waar nog elf van de 34 appartementen beschikbaar zijn. Belangstellenden kregen zaterdag een rondleiding over de bouwplaats in hartje Boxtel.

Mensen die ervoor kiezen een nieuwbouwwoning te kopen kunnen tot eind februari gebruikmaken van een provinciale garantieregeling. Die biedt hen de zekerheid dat ze hun bestaande woning voor 90 procent van de taxatiewaarde kunnen verkopen. Op die manier hoopt de provincie Noord-Brabant de impasse in de woningmarkt te doorbreken. Veel mensen durven het vanwege de economische crisis momenteel niet aan een andere woning te kopen omdat zij vrezen dat hun bestaande huis niet verkocht kunnen krijgen.

Verkoopmanager Jo Rouchop van Bouwfonds deed er zaterdag nog een schepje bovenop. ,,Ons bedrijf verhoogt de verkoopgarantie tot 95 procent van de taxatiewaarde”, vertelde Rouchop voorafgaand aan een rondleiding over de bouwplaats van De Croon in restaurant Het Hof. Daar verzamelden in drie groepjes mensen die in het verleden belangstelling toonden voor een appartement. Zij waren door Bouwfonds en Nuyens Makelaardij uitgenodigd voor een rondleiding over de bouwplaats.

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Naar verwachting wordt winkel- en appartementencomplex De Croon in april 2010 opgeleverd. De bouw verloopt spoedig, meldt projectontwikkelaar Bouwfonds. (Foto: Gerard Schalkx).

,,Door te tonen hoe het complex er nu daadwerkelijk uit gaat zien, hopen we belangstellenden over de streep te trekken. Want als er geen recessie was, dan waren alle appartementen al lang verkocht”, klonk het stellig uit de mond van makelaar Joost Nuyens. ,,Je kunt nog zo’n mooie tekeningen maken of een digitale presentatie, sommige mensen moeten eerst de woning kunnen betreden om het gevoel te krijgen dat het ook echt iets voor hen is. Gelukkig blijft de belangstelling voor deze appartementen groot, ook al is het kredtietcrisis.”

KROON OP BOXTEL
Samen met Rouchop leidde Nuyens in drie groepen zo’n vijftig bezoekers rond over het bouwterrein. Onder hen René en Ans de Windt. Het echtpaar toonde zich onder de indruk van het nieuwbouwcomplex. ,,Tja, een unieke locatie in het centrum van Boxtel. Dat weet je, maar dat blijkt nog maar eens te meer als je hier rondloopt”, stelde Ans.

René vertelde dat hij en zijn vrouw bij de loting vorig jaar als dertiende waren aangewezen: ,,Je mocht maximaal drie opties aangeven, maar die waren allemaal al weg. Nu we hier rondkijken, moet ik zeggen dat er nog wel andere appartementen zijn die ons ook bevallen. Wat tijdens de presentatie vooraf is gemeld, wordt gestaafd door hetgeen je hier nu in werkelijkheid ziet. Ja, ik zie ons hier wel wonen. Dit wordt letterlijk de kroon op Boxtel.”

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De zuidelijke gevelwand wordt afgesloten met een torenachtig hoekgebouw. (Foto: Gerard Schalkx).

Het echtpaar De Windt is niet alleen te spreken over hoe het complex De Croon eruit komt te zien. Ook de nieuwe garantieregeling voor de verkoopprijs van hun bestaande woning aan de Schijndelseweg vinden ze aantrekkelijk. ,,Je moet er toch niet aan denken dat je bijvoorbeeld anderhalf jaar met dubbele woonlasten komt te zitten. Wij willen dat beslist voorkomen.”

VEILIGHEID
Rouchop is tevreden met de belangstelling voor de rondleiding. ,,Na de eerste rondgang vanochtend hebben zich al twee of drie serieuze kopers gemeld. Als dit zo doorgaat organiseren we binnenkort nog zo’n rondleiding. Nee, die kondigen we niet aan. Het is immers een bouwplaats met alle gevaren van dien. We willen voorkomen dat hier Jan en alleman een kijkje komt nemen, zonder dat we de veiligheid van de mensen goed kunnen waarborgen. We kiezen er bewust voor om belangstellenden uit te nodigen en gaan in kleine groepjes over het bouwterrein zodat we goed toezicht kunnen houden om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren.”

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Belangstellenden voor een appartement in De Croon kregen zaterdag 14 november in kleine groepjes een rondleiding over het bouwterrein. (Foto: Gerard Schalkx).
19 november 2009

Print deze pagina

Terug