’The Stig’ opent Schijndelseweg

De mysterieuze autocoureur The Stig uit het bekende BBC-autoprogramma Top Gear heeft vrijdag 13 november de Schijndelseweg in gebruik genomen. The Stig – het betrof een stand-in - deed dat in zijn bekende vermomming en maakte gebruik van een simulator. Er werd geen echte autorace gehouden omdat dat volgens de gemeente juist indruist tegen het veilige karakter van de vernieuwde oost-westverbinding.

The Stig maakte vrijdagmiddag rond vier uur zijn opwachting in een feesttent die was opgebouwd nabij de kruising van de Schijndelseweg en het Pastoor Van Besouwplein. Daar werden omwonenden en medewerkers van aanneembedrijven feestelijk ontvangen om de afronding van de Schijndelseweg en rotonde La Salle te vieren. Verkeerswethouder Wim van Erp hield een feestrede en complimenteerde alle betrokkenen met het resultaat.

De gemeente had nadrukkelijk alle omwonenden van de Schijndelseweg uitgenodigd omdat ze de voorbije maanden veel overlast hebben gehad van de werkzaamheden. Ook werden bewoners uitgenodigd die hinder ondervonden van de omleidingsroutes die in Boxtel-Oost moesten worden ingesteld. Pas op 19 december zijn alle werkzaamheden klaar.

The Stig is een van de grote mysteries in het razend populaire programma Top Gear. De onbekende coureur test wekelijks in het programma snelle sportwagens. Onlangs zou de identiteit van The Stig onthuld worden, maar ten overstaan van presentator Jeremy Clarkson kwam niemand minder dan oud Formule 1-coureur Michael Schumacher te voorschijn.

In Brabants Centrum van donderdag 19 november een uitgebreide terugblik op de openingsfestiviteiten aan de Schijndelseweg.
12 november 2009

Print deze pagina

Terug