Automobilist verongelukt op Bosscheweg

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Hulpverleners in actie om de beknelde automobilist uit zijn voertuig te bevrijden. (Foto: Gerard Schalkx).

De 22-jarige Koen van Abeelen uit Boxtel is donderdag 12 november verongelukt nadat hij omstreeks kwart voor zes met zijn auto in een droge sloot langs de Bosscheweg was beland. De bestuurder raakte bekneld in zijn voertuig en werd door de brandweer bevrijd om vervolgens zwaar gewond per ambulance naar het ziekenhuis te worden gebracht. Daar is de bestuurder later op de avond aan zijn verwondingen overleden.

Het slachtoffer voetbalt in het eerste elftal van RKSV Boxtel. Binnen de voetbalclub is donderdag, tijdens de wekelijkse clubavond, aangeslagen gereageerd op het noodlottige ongeval.

Het ongeluk gebeurde tussen het verkeerslicht bij de afslag Boxtel-Noord op de rijksweg A2 en oertijdmuseum De Groene Poort. De man haalde daar enkele auto's in en verloor vermoedelijk de macht over het stuur, waarna hij tegen een boom tot stilstand kwam. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en ook de traumahelikopter werd ingezet.

Het verkeer werd omgeleid. Vanaf de A2 werden automobilisten via Esch naar Boxtel geleid. Bij wegrestaurant De Oude Ketting moest het autoverkeer vanuit zuidelijke richting via de Baandervrouwenlaan de weg vervolgen. De dienst verkeersongevallen analyse van de politie heeft een onderzoek ingesteld.

Voetbalclub Boxtel heeft besloten alle voetbalactiviteiten voor vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 november af te lassen. Vrijdag van 18.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 15.00 uur bestaat de mogelijkheid voor leden en niet-leden om in kantine Den Oosthoek het condoleanceregister te tekenen.
12 november 2009

Print deze pagina

Terug