VLOTTE WEGWERKZAAMHEDEN DOOR FRAAI HERFSTWEER

Rotondes La Salle en Den Tijber
voortijdig open voor verkeer

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De aansluiting van de Achterberghstraat op de rotonde Den Tijber is deze week, samen met het verkeersplein, geasfalteerd. Het werk verliep voorspoedig. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR HENK VAN WEERT

Twee dagen eerder dan officieel was aangekondigd kon het autoverkeer zaterdag 24 oktober de wekenlang gestremde noord/zuid-as weer benutten. Rotonde La Salle werd opengesteld en daarmee tevens de vernieuwde Schijndelseweg. Een opluchting voor velen. Een andere rotonde, Den Tijber, ging vrijwel gelijktijdig dicht om opnieuw te worden geasfalteerd, maar is heden, donderdag 29 oktober, ook voortijdig weer geopend.

Hoewel de belijning nog niet was aangebracht op de rotonde La Salle, kon de verkeersstroom in het weekeinde weer haar normale gang nemen. Met name het centrum had sinds het einde van de zomervakantie te maken met extra verkeersdrukte, maar tot extreme hinder leidde dat niet.

Inmiddels is het woud aan gele omleidingsborden flink uitgedund. De aanduidingen die betrekking hadden op de afsluiting van de Schijndelseweg en de Brederodeweg zijn weggehaald door medewerkers van de gemeente Boxtel. Dinsdagavond is gestart met het aanbrengen van de belijning; daarvoor wordt de rotonde niet afgesloten voor het verkeer, meldde een woordvoerder van de gemeente Boxtel.

ACHTERBERGHSTRAAT
De voorbereidingen van het asfalteren van de rotonde Den Tijber en de aansluiting hiervan op de Achterberghstraat gingen maandagochtend van start. Waar dit verkeersplein de voorbije periode nog gedeeltelijk gebruikt kon worden, was dat afgelopen dagen onmogelijk. Door het fraaie najaarsweer konden de wegwerkers echter flink opschieten.

Woensdag 28 oktober werd volgens Frits Fastenau, hoofd van de afdeling Openbare Werken van de gemeente Boxtel, de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden. Het autoverkeer kon heden, donderdag 29 oktober (ook twee dagen eerder dan gepland) weer gebruik maken van Den Tijber. Wel wordt nog gewerkt aan de herbestrating van de Redoutestraat en aansluiting met de Baanderherenweg in noordelijke richting.

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Sinds zaterdag 24 oktober is de nieuwe rotonde La Salle in gebruik. Met het aanbrengen van de belijning werd dinsdag 27 oktober gestart. (Foto: Albert Stolwijk).
29 oktober 2009

Print deze pagina

Terug