EERSTE FASE VERBOUWING VERPLEEGHUIS BIJNA KLAAR

Nieuwe keuken Liduina met kerst klaar

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De eerste fase van de grootscheepse verbouwing van verpleeghuis Liduina is bijna afgerond. Er wordt hard gewerkt om de nieuwe kookvoorziening in december klaar te hebben. Tot die tijd wordt er gekookt in een noodunit.

DOOR MARIĖLLE WIJFFELAARS

De eerste fase van de grootscheepse verbouwing van het Liduinaziekenhuis is bijna afgerond. De oude keuken van het verpleeghuis is weg en het bouwpersoneel werkt hard om de nieuwe keuken in december af te hebben. De verbouwing moet in oktober 2010 klaar zijn.

Deze eerste fase maakt deel uit van een groot project waarbij het bestaande pand wordt verbouwd en nieuwbouw wordt gerealiseerd op het huidige parkeerterrein. Het totale project neemt vier jaar in beslag. Na het verplaatsen van de centrale keuken, zijn in januari het mortuarium en de facilitaire ruimtes aan de beurt. Gedurende vier maanden vestigt het mortuarium zich in een noodunit in afwachting van het nieuwe onderkomen. In de derde fase worden de ruimtes voor fysiotherapie, ergotherapie en logopedie verplaatst.

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Locatiedirecteur Ruud Broeksteeg neemt een kijkje in de tijdelijke keuken in de noodunit op het terrein van Liduina. (Foto: Albert Stolwijk).

De nieuwe keuken wordt een stuk kleiner dan de oude. Op de plek waar vroeger het kookgedeelte was, wordt nu ook de afwaskeuken en een kantoor gerealiseerd. Omdat de centrale keuken grondig gerenoveerd wordt, moet het personeel tijdelijk werken in noodunits. Elke dag worden hier ongeveer tweehonderd maaltijden bereid. ,,Het werkt prima, maar in de zomer werd het wel erg warm in de units”, vertelt Ria Aarts, hoofd van de facilitaire dienst. Over anderhalve maand moet de nieuwe keuken helemaal klaar zijn.

In de papieren editie van Brabants Centrum meer aandacht in woord en beeld voor de verbouwing van verpleeghuis Liduina.

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De nieuwe keuken moet in december klaar zijn en heeft gekleurde tegels gekregen. Ook het afwasgedeelte krijgt hier een plaatsje. (Foto: Albert Stolwijk).




29 oktober 2009

Print deze pagina

Terug