LIEMPDENAAR WINT MINUUT GRATIS WINKELEN BIJ LIDL

’Ik kwam alleen een laptop halen…’

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Liempdenaar Sjaak Verhoeven mocht woensdag 21 oktober een minuut gratis winkelen bij Lidl ter ere van de opening van de supermarkt aan Fellenoord in Boxtel. Verhoeven kreeg hulp van de personeelsleden die allerlei etenswaren in de kar gooiden. (Foto Albert Stolwijk).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Voor Liempdenaar Sjaak Verhoeven pakte het boodschappen doen woensdag 21 oktober anders uit dan verwacht. Om 6.58 uur stond Verhoeven voor de deur van Lidl, die om half negen de deuren opende. Verhoeven kwam voor een laptop, maar ging ook naar huis met een kar vol gratis boodschappen…

Dat Verhoeven al zo vroeg voor de deur van de nieuwe supermarkt staat, heeft alles te maken met de laptop die deze week in de aanbieding is. ,,Mijn kleindochter en dochter zijn vandaag jarig en ze worden samen vijftig”, verklapt de Liempdenaar. ,,Ze hebben wel een mooi cadeau verdiend, vandaar dat ik hier al zo vroeg sta. Ik wil zeker zijn dat ik er eentje heb.”

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De stopwatch wordt ingesteld voorafgaand aan de minuut gratis winkelen van Sjaak Verhoeven. (Foto: Albert Stolwijk).

Om acht uur worden door winkelpersoneel bonnetjes uitgedeeld waarmee mensen een laptop kunnen afhalen. 27 bezoekers zijn verzekerd van een laptop. Tegelijkertijd worden lootjes uitgedeeld waarmee men kans maakt op een minuut gratis winkelen. ,,Ik doe daar ook wel aan mee, maar ik ben allang blij dat ik die laptop heb”, meldt Verhoeven voor de trekking. ,,Het zou wel toevallig zijn als ik gratis boodschappen mag gaan doen.”

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het winkelpersoneel van Lidl feliciteert Sjaak Verhoeven met de gratis boodschappen. (Foto Albert Stolwijk).

FLESJES WIJN
En toeval blijkt te bestaan als nummer 510 wordt getrokken, het nummer op het papiertje dat Verhoeven in zijn handen houdt. ,,Jeetje”, verzucht de Liempdenaar. ,,Blijkbaar heeft het toch nut om ruim anderhalf uur voor opening aanwezig te zijn.” Winkelpersoneel legt de spelregels aan Verhoeven uit: geen non-food artikelen en van alle artikelen mogen er slechts twee gepakt worden. ,,Geen sigaretten dus”, benadrukt een medewerkster. Dat maakt Verhoeven niks uit: ,,Ik rook toch niet, ik ben allang blij als ik een paar lekkere flesjes wijn mee kan nemen.”

Als de flessen wijn in het karretje staan, zijn er al twintig seconden voorbij. Het winkelpersoneel schiet de gelukkige winnaar te hulp en begint artikelen uit de schappen te halen voor Verhoeven. Een overvolle kar wordt even later door de Liempdenaar naar de kassa gereden: ,,Kijk nou toch, de lopende band ligt helemaal vol. Ik kwam alleen voor een laptop voor mijn jarige kleindochter. Met al deze spullen kan ik zelfs een feestje geven.”

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Sjaak Verhoeven kwam voor een laptop, maar ging ook naar huis met een kar vol gratis boodschappen… (Foto: Albert Stolwijk).

Verhoeven zegt blij te zijn met zijn gratis boodschappen, die een waarde blijken te hebben van precies 203 euro. ,,Gelukkig heb ik een grote koelkast en vriezer, die liggen straks natuurlijk helemaal vol”, voorspelt hij. ,,Ik kwam altijd al bij Lidl, maar dan in Oirschot. Fijn dat de winkel nu ook in Boxtel zit. Het is ook maar goed dat ik niet op de fiets ben gekomen, dan had ik die boodschappen nooit meegekregen.”

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het Liempdse feestvarken ontvangt een bos bloemen. (Foto: Albert Stolwijk).
22 oktober 2009

Print deze pagina

Terug