OPLEVERING CENTRUMPLAN IN APRIL 2010

Helft winkels De Croon verhuurd

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Plan De Croon is in april 2010 klaar. De helft van de winkelunits is al verhuurd, van de 34 appartementen zijn er inmiddels 23 verkocht. Villa Het Hof opent nog deze maand haar deuren. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARC CLEUTJENS

De belangstelling voor de winkels en de appartementen in plan De Croon is goed. Dat meldde wethouder Anton van Aert deze week na afloop van overleg met projectontwikkelaar Bouwfonds en makelaar RSP. De bouw van De Croon verloopt voorspoedig, de werkzaamheden liggen op schema en oplevering is voorzien in april 2010.

Waar elders in het winkelhart van Boxtel nogal wat winkels leegstaan, rekent wethouder Van Aert erop dat de acht tot tien winkeleenheden in De Croon spoedig gevuld zullen raken. Op dit moment is bijna 50 procent verhuurd en hebben deze ondernemers een huurcontract getekend bij RSP Makelaars. ,,Voor de andere 50 procent is serieuze belangstelling, zodat we erop rekenen dat alle zaken medio 2010 gevuld zullen zijn.” De wethouder wil net als de makelaar geen namen van winkels bekendmaken.

Hoeveel winkels in plan De Croon komen staat nog niet vast. ,,Er worden tien standaard winkelunits gebouwd, maar die kunnen afhankelijk van de wens van de diverse huurders iets groter of kleiner gemaakt kunnen worden”, aldus Van Aert. De wethouder verwacht dat zich in de passage tenminste acht winkels zullen vestigen. ,,Daarbij blijven we vasthouden aan winkels die kwaliteit bieden, bijvoorbeeld op het gebied van mode. Ondanks de kredietcrisis houden we hieraan vast omdat we het centrum meer gezicht willen geven.”

Het gemeentebestuur, dat als alle winkels verhuurd zijn nog haar goedkeuring moet geven over de definitieve branchering en dus bepaalde zaken of formules mag weigeren, houdt volgens Van Aert veel rekening met actuele ontwikkelingen in het centrum. ,,Het gemis van bijvoorbeeld een viswinkel of een sportzaak in Boxtel zou kunnen betekenen dat daarvoor juist een markt is in De Croon.”

KIJKDAG
De belangstelling voor de appartementen in plan De Croon noemt Van Aert ook goed. Op dit moment zijn 23 van de 34 woningen verkocht. ,,De signalen dat er spoedig meer appartementen worden verkocht zijn aanwezig, maar we werken aan een kijkdag om belangstellenden de kans te bieden om een modelwoning te bezichtigen.” Volgens de wethouder zal die kijkdag in de maand december gehouden worden, een datum is nog niet bekend.
22 oktober 2009

Print deze pagina

Terug