Overweg in Bakhuisdreef voorlopig dicht

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De spoorwegovergang aan de Bakhuisdreef is inmiddels afgesloten voor verkeer. Betonnen blokken versperren sinds zaterdag 3 oktober de overweg. (Foto: Albert Stolwijk).

De onbewaakte spoorwegovergang in de Bakhuisdreef in Boxtel is voorlopig afgesloten voor verkeer. Dat maakte burgemeester Frank van Beers vrijdag 2 oktober bekend nadat voor de tweede keer in vier maanden een dodelijke aanrijding plaatsvond op de overweg. Hoe lang de afsluiting van kracht blijft, is nog onduidelijk.

De overweg is afgesloten met grote betonnen blokken. Burgemeester Van Beers nam het besluit vrijdag na overleg met verkeerswethouder Wim van Erp. Van Beers benadrukte deze week dat het besluit nog niet permanent van kracht is. ,,We gaan eerst praten met omwonenden en gebruikers van de overweg aan de Bakhuisdreef”, zegt de burgemeester. ,,Ook spoorwegbeheerder ProRail en ZLTO Boxtel-Liempde zijn hiervoor uitgenodigd. Met hen gaan we bespreken wat het nut en de noodzaak van deze overgang is.”

Dit gesprek vindt vanavond, donderdag 8 oktober, om 19.00 uur plaats in het gemeentehuis. In dit overleg wordt gesproken over het ongeval van donderdag en over de toekomst van de onbewaakte overweg. ,,Nadat we advies van de betrokken partijen gehad hebben, zal het college van burgemeester en wethouders een besluit nemen”, legt Van Beers uit. ,,Door inspraakprocedures kan het nog wel even duren voor een eventuele definitieve afsluiting gerealiseerd is. Voorlopig blijft de overweg afgesloten, in ieder geval totdat bekend is wat voor definitief besluit er genomen wordt.”

Nadat in juni een 49-jarige Boxtelse vrouw op dezelfde overweg om het leven kwam, stelde wethouder Van Erp in Brabants Centrum dat er jaren geleden sprake van was dat de overweg in de Bakhuisdreef afgesloten zou worden. Destijds bleken plannen om tien spoorwegovergangen in Boxtel te saneren onhaalbaar. Sluiting stuitte bovendien op bezwaren van enkele agrariërs die de Bakhuisdreef gebruiken om bij hun landerijen te komen. De gemeente Boxtel onderzoekt momenteel of aan de agrariërs een toezegging is gedaan over het open houden van de overgang in de Bakhuisdreef.

In de papieren editie van Brabants Centrum meer aandacht voor het ongeval aan de Bakhuisdreef in Boxtel.
8 oktober 2009

Print deze pagina

Terug