KINDERBOEKENWEEK IN BIBLIOTHEEK LIEMPDE

’Als je niet eet, zakt broek van je bips’

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Jan Verhoeven leest voor aan de Liempdse jeugd in het bibliotheekpunt in dienstencentrum De Kloosterhof. (Foto: Gerard Schalkx).

DOOR STEFAN LATIJNHOUWERS

Het bibliotheekpunt in dienstencentrum De Kloosterhof vormde woensdag 7 oktober het decor voor de start van de Kinderboekenweek in Liempde. De medewerkers hadden een ’smakelijk’ programma samengesteld voor kinderen uit groep 3 en 4, maar hoe kan dat ook anders als het thema ’Aan tafel! Eten en snoepen in kinderboeken’ luidt…

Liempdenaar Jan Verhoeven las gistermiddag voor de jeugd van groep 3 en 4 een lekker, spannend, fantasierijk én smakelijk verhaal voor met de toepasselijke titel ’Kom je bij me eten?’ Het betrof een prentenboek met kleurige tekeningen en tekst op rijm, dat gaat over muis die een grote vis heeft gevangen en eekhoorn uitnodigt voor het eten.

Verhoeven vertelde op enthousiaste wijze hoe de tuin uiteindelijk propvol stond met dieren die ook allemaal wilden feestvieren en mee wilden eten. ,,Uiteindelijk bestelde muis bij de snackbar honderd kroketjes zodat alle dieren brood met kroket konden eten”, vertelde Verhoeven, die de kinderen in de bibliotheek voorhield dat elke dag eten héél belangrijk is. ,,Want als je niet eet, zakt dadelijk de broek van je bips af”, grapte hij.

CAKEJE
Na het voorleesverhaal van Verhoeven, die een fles wijn kreeg van de kinderen, mochten de jeugdige bezoekers een placemat maken en vervolgens zelf een cakeje versieren, dat ze aan het slot van de middag op konden eten. Het bibliotheekpunt was voor de gelegenheid versierd met vlaggetjes met daarop afbeeldingen van een appel, pizza’s en drinkyoghurt en borden met plaatjes van beschuit met aardbeien.

,,We hebben speciaal vanwege de Kinderboekenweek veel kinderboeken in de rekken geplaatst die over eten gaan, waaronder een griezelkookboek en boeken over brood en een met de titel ’Dank je wel lekkere appel!’”, liet medewerker José Quinten van het bibliotheekpunt weten. ,,We hebben vandaag het programma afgestemd op het thema ’Aan Tafel!’, want aan tafel kunnen de kinderen lezen, knutselen en natuurlijk eten. Dat zijn de drie activiteiten die we vanmiddag voor de kinderen in petto hebben.”

Quinten is gewend om kinderen over de vloer te krijgen in De Kloosterhof. ,,Iedere donderdagochtend komen hier groepen leerlingen van basisschool De Oversteek, in drie uur tijd maar liefst honderd tot honderdvijftig. Veel kinderen in Liempde kennen het bibliotheekpunt dus al, maar toch is het fijn dat we met de activiteit van vandaag wat extra aandacht krijgen.”

Volgende week, woensdag 14 oktober van 14.00 tot 15.30 uur, zijn de kinderen van groep 5 en 6 aan de beurt voor een middag in het bibliotheekpunt in het dienstencentrum in Liempde. Ook dan zal een speciale gast aanwezig zijn die een lekker en smakelijk verhaal gaat voorlezen.
8 oktober 2009

Print deze pagina

Terug