Brand verwoest atelier SintLucas

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Een uitslaande brand heeft maandagochtend 12 oktober een atelier aan de Burgakker verwoest. (Foto: Albert Stolwijk).

Een uitslaande brand heeft maandagochtend 12 oktober een atelier van vakinstelling SintLucas op de Burgakker verwoest. Het atelier was ondergebracht in een bijgebouw van de vroegere Levensschool en moet als verloren worden beschouwd.

De Boxtelse brandweer rukte na de melding van een woningbrand om 06.50 uur met groot materieel uit. Bij aankomst bleek het om het atelier te gaan, dat op dat moment al in lichterlaaie stond. Het vuur werd bestreden vanaf de Burgakker en de Raaphof, bluswater werd opgepompt uit de nabijgelegen Dommel.

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het atelier werd door studenten van SintLucas gebruikt. (Foto: Albert Stolwijk).

Het atelier werd intensief gebruikt door studenten van SintLucas, die er onder meer werkten aan restauratieprojecten. Onderzocht wordt in hoeverre een groep beelden die in het atelier stond gered kan worden. De Stichting Salvage zal het pand betreden zodra het instortingsgevaar is geweken.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Er vielen geen gewonden; omwonenden hoefden hun woning niet te verlaten, ondanks de zware rookontwikkeling. De drukke fiets- en wandelroute op de Raaphof werd tijdens de bluswerkzaamheden afgesloten.

Het nablussen zal de hele ochtend duren, zo verwacht de brandweer. Daarvoor is ook een hoogwerker van de brandweer in ís-Hertogenbosch ingezet.

Brabants Centrum besteedt in haar editie van donderdag 15 oktober uitgebreid aandacht aan de brand op de Burgakker.

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het nablussen van het pand duurt naar verwachting de hele maandagochtend. (Foto: Albert Stolwijk).
8 oktober 2009

Print deze pagina

Terug