Brand in loods aan Mijlstraat

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Bij een brand in een loods aan de Mijlstraat zijn asbestdeeltjes vrijgekomen. Door hevige regenval spoelde de meeste deeltjes weg. (Foto: Albert Stolwijk).

In een loods aan de Mijlstraat in Lennisheuvel heeft in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 oktober een kleine uitslaande brand gewoed. Omdat gevreesd werd voor een uitbraak van asbest werd een ruime afzetting geplaatst. Bewoners wilden nog wat spullen uit de schuur halen, één van hen liep daarbij een lichte verbranding aan de arm op.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. ,,Bewoners hoorden een paar harde knallen waarna de loods begon te branden”, vertelt een persvoorlichter van de politie. ,,Mogelijk is de brand veroorzaakt door kortsluiting of een houtkachel die nog nagloeide.”

Een bewoner van de Mijlstraat meldde ter plaatse dat nog gepoogd is het vuur zelf te doven. ,,Een buurman heeft zo’n klein brandblussertje, maar dat hielp niet. We moesten van de brandweer ook uit de buurt blijven van de schuur in verband met asbest gevaar.”

De dakplaten van de loods bevatten mogelijk asbest, door de zware regenval van vannacht spoelde mogelijke asbestdeeltjes snel weg. In de directe omgeving van de loods is nog wel asbest te vinden. Deze deeltjes worden zo snel mogelijk door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd, zo meldt brandweercommandant Jasper Derks. De brandweer had het vuur snel onder controle en wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar het nabij gelegen woonhuis.
8 oktober 2009

Print deze pagina

Terug