TREINVERKEER VANAVOND HERVAT

Dode en gewonden bij ongeval Bakhuisdreef

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Bij een aanrijding op de onbewaakte overweg aan de Bakhuisdreef zijn donderdagmiddag een dode, een zwaargewonde en een gewonde gevallen.(Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Bij een aanrijding op de onbewaakte overweg aan de Bakhuisdreef in Boxtel is gistermiddag, donderdag 1 oktober, een 19-jarige Boxtelaar overleden. Een 18-jarige man en 20-jarige man uit Boxtel zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Het drietal zat samen in een auto die op de overweg door een stoptrein werd geraakt. Het treinverkeer tussen Boxtel en Tilburg is stilgelegd. Ook de overweg in de Kapelweg is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

De auto reed vanuit de Bakhuisdreef de onbewaakte overweg op en werd geraakt door de stoptrein. Het voertuig raakte een pilaar en kwam ondersteboven in een leegstaande sloot terecht. Door de klap werden de inzittenden uit de auto geslingerd. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. De bestuurder van de auto werd waarschijnlijk verrast door de laagstaande zon.

De voorste helft van de trein raakte van de rails en kwam honderden meters verder, bij de volgende spoorwegovergang, tot stilstand. De machinist, conducteur en passagiers kwamen met de schrik vrij, zo meldde een woordvoerder van de politie ter plaatse. De veertig inzittenden van de trein zijn met een bus opgehaald.

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Bij een ongeval op de onbewaakte overweg raakte de stoptrein van de rails. Passagiers kwamen met de schrik vrij. (Foto: Albert Stolwijk).

Ook burgemeester Frank van Beers kwam naar de plek van het ongeval toe en sprak daar met omwonenden en ooggetuigen. ,,Iedereen is natuurlijk ontzettend geschrokken”, aldus Van Beers. ,,Het is verschrikkelijk dat twee keer in korte tijd op deze overweg een ongeval plaatsvindt.” In juni kwam op dezelfde plek een 49-jarige Boxtelse vrouw om het leven.

Volgens ooggetuigen is het de hoogste tijd dat de overweg wordt aangepakt. ,,Het is levensgevaarlijk”, meldt een Boxtelaar. ,,Het wordt tijd dat hier slagbomen worden geplaatst voordat het wéér misgaat.” Burgemeester Van Beers wilde daar nog niet op ingaan. ,,Ik heb nog niet zo ver vooruit gekeken. Het is nu van belang de slachtoffers, nabestaanden en omwonenden de nodige zorg te bieden zodat zij de gebeurtenis een plek kunnen geven.”

Spoorbeheerder ProRail was gisteravond met een onderzoeksteam aanwezig. De stoptrein wordt in de loop van vandaag weggesleept. Daarna vindt herstel van het zwaar beschadigde baanvak plaats. Hoe lang de stremming tussen Boxtel en Tilburg nog gaat duren, is onduidelijk. Men verwacht dat het treinverkeer rond 22.00 uur vanavond weer hervat kan worden. Tussen Boxtel en Oisterwijk worden bussen ingezet, reizigers tussen Eindhoven en Tilburg wordt aangeraden via ’s-Hertogenbosch te reizen. De vertraging voor treinpassagiers bedraagt ongeveer 45 minuten.

In de papieren editie van Brabants Centrum van donderdag 8 oktober meer aandacht voor het ongeval aan de Bakhuisdreef.

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het voorste gedeelte van de stoptrein raakte van de rails bij het ongeval.(Foto: Albert Stolwijk).

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Passagiers van de stoptrein werden door de brandweer uit de trein geholpen en met een bus verder vervoerd. (Foto: Albert Stolwijk).

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Bij het ongeval raakte het baanvak zwaar beschadigd. Medewerkers van ProRail waren vrijdag druk doende het spoor zo snel mogelijk weer in orde te krijgen. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 22.00 uur.(Foto: Peter de Koning).
1 oktober 2009

Print deze pagina

Terug