HERFSTFESTIJN BOXTEL GROTER DAN OOIT

Sportieve en culinaire activiteiten
op Boxtelse Markt

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Op de vier pijlers culinair, sportief, kunst en informatief organiseert Boxtel Vooruit zondag 4 oktober de veertiende editie van het jaarlijkse Herfstfestijn. Tijdens dit evenement op de Boxtelse Markt krijgen verenigingen de kans zich te presenteren. Daarnaast zijn er demonstraties van sportclubs en exposeren Boxtelse kunstenaars hun werk op verschillende locaties. Nieuw dit jaar is de culinaire route, waarbij bezoekers kennis kunnen maken met de verschillende horecagelegenheden van Boxtel.

Organisator Boxtel Vooruit werkte dit jaar samen met Boxtel Beleeft aan het Herfstfestijn. Onder de noemer ’Boxtel Beleeft een Sportief Herfstfestijn’ zal de editie van dit jaar groter zijn dan voorgaande jaren. ,,Het Herfstfestijn is oorspronkelijk begonnen om inwoners van Boxtel kennis te laten maken met verenigingen en had een informatief karakter”, vertelt Marion de Koning van Boxtel Vooruit. ,,We willen een zo breed mogelijk publiek naar de Markt trekken en hebben daarom gekozen voor een mix van informatieve stands met doe-activiteiten.”

De informatieve stands worden dit jaar ingericht door veertien verenigingen en organisaties. Cello, welzijnsinstelling DELTA, KBO Boxtel, de Boxtelse Reddingsbrigade, Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer, Loket WegWijs van de gemeente, Caritas Catolica Oradea, het Nederlandse Rode Kruis, Nellie van Santvoort, Scouting Boxtel, Stichting Amigos de Cáceres Mato Grosso Brasil, Amnesty International, Alzheimer stichting en de Vereniging van Boxtelse Verzamelaars geven bezoekers informatie over hun organisatie.

TENTEN
Het thema ’Boxtel Beleeft een Sportief Herfstfestijn’ wordt ondersteund door achttien Boxtelse sportclubs die demonstraties geven. Ook mogen bezoekers zelf kijken welk sport zij het leukste vinden. Bekende sporten als voetbal, vechtsporten, handbal, skeeleren, darten en tafeltennis komen aan bod, maar ook minder bekende waaronder luchtschieten, beugelen, bridgen en linedancen. Ook kan men bij de stand van fysiotherapie De Dommel fittesten doen. Omdat het vorig jaar tijdens het Herfstfestijn de hele dag regende, heeft Boxtel Vooruit ervoor gekozen dit jaar een groot aantal tenten neer te zetten. ,,Met name voor de sportclubs is dat nodig”, zegt Monique Timmermans van Boxtel Vooruit. ,,Zij hebben vaak dure materialen bij zich, het is zonde als die nat worden.”

Net als voorgaande jaren maakt kunstroute De Rode Draad deel uit van het programma, deze gaat op zaterdag al van start. Verschillende Boxtelse kunstenaars exposeren hun werk op diverse locaties. Alle adressen en kunstenaars die deelnemen aan De Rode Draad zijn elders in deze krant te vinden.

De culinaire route staat dit jaar voor het eerst op het programma. Het is een korte culinaire tocht door het centrum langs de verschillende horecagelegenheden. De deelnemende restaurants serveren tijdens het Herfstfestijn voor maximaal 5 euro een hapje of drankje. Het idee voor het culinaire onderdeel kwam van Marion de Koning. ,,Het leek me een leuke manier om mensen kennis te laten maken met de Boxtelse horeca”, vertelt De Koning. ,,We hebben bewust gekozen voor een maximumprijs van 5 euro. Het is niet te duur en men kan op tijden naar keuze een klein hapje tussendoor eten.”

VOETBAL
Vorig jaar waren, op uitnodiging van het Dükerskoor, acht koren uit de regio aanwezig om de dag muzikaal te omlijsten. Dit jaar wordt de muziek verzorgd door de Bondsband en de Ducktownband. Ook de winkels zijn tijdens het Herfstfestijn geopend. ,,We hopen door het eigentijdse programma veel mensen naar de Markt te trekken”, zegt Timmermans. ,,We hebben een afwisselend programma. We merken dat het Herfstfestijn steeds bekender wordt bij Boxtelaren en rekenen op een grote opkomst.”

Het Herfstfestijn wordt zondag om 12.00 uur geopend door het G-voetbalteam van voetbalclub ODC samen met wethouder Anton van Aert. Tot 17.00 uur kan men de kraampjes bezoeken, deelnemen aan de culinaire route, kunst bekijken en deelnemen aan sportieve workshops.
1 oktober 2009

Print deze pagina

Terug