ORGANISATIE VERWACHT 60.000 BEZOEKERS

Boxtel prominent aanwezig tijdens Wirtschaftswoche in Wittlich

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Burgemeester Frank van Beers (tweede van links) bezoekt de stand van de gemeente Wittlich. Hij krijgt een toelichting van medewerkers van de afdeling stadmarketing en promotie van de Duitse gemeente. (Foto: Marc Cleutjens).

Burgemeester Joachim Rodenkirch heeft vrijdag 18 september de zevende Wirtschaftswoche in de Duitse gemeente Wittlich geopend. Boxtel is dit weekeinde een van de ongeveer 250 standhouders. Zowel grote als kleine bedrijven presenteren zich aan het publiek.

Met een goedgevulde vrachtwagen boordevol streekproducten en promotiemateriaal is de gemeentelijke delegatie donderdag 17 september vertrokken. Burgemeester Frank van Beers was vrijdagochtend aanwezig bij de officiŽle opening van de beurs die naar verwachting 60.000 bezoekers zal lokken. De Wirtschaftswoche wordt iedere drie jaar gehouden op een bedrijventerrein, waarbij ook dit jaar alle plekken op het expositieterrein snel vergeven waren.

De stand die Boxtel dit weekeinde heeft ingericht in Wittlich bestaat uit een rijke variŽteit aan streekproducten, zoals klompen van de firma Traa in Liempde en speltbier en speltjenever van Sint-Servattumus uit Schijndel. Het bier wordt gebrouwen met spelt van Liempdse akkers. Jos Hermans van restaurant De Negenmannen en Brabants Vers verzorgt zondag 20 september tijdens de beurs een íBoxtel Borrelí waarbij bezoekers kennis kunnen maken met allerlei streekproducten uit Het Groene Woud.

Onder aanvoering van burgemeester Van Beers zal de uitgebreide Boxtelse delegatie dit weekeinde op veel fronten actief zijn tijdens de Wirtschaftswoche. Met tal van audiovisuele middelen worden beelden getoond van Boxtel en Het Groene Woud. Daarnaast zal in de Boxtelse stand de film draaien die Omroep Dommelland maakte van de twee jubileumvieringen in Wittlich (juni) en Boxtel (juli).

Brabants Centrum doet in haar editie van donderdag 24 september uitgebreid verslag van de Wirtschaftswoche in Wittlich.

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Burgemeester Joachim Rodenkirch (tweede van rechts) van Wittlich bezoekt de stand van de gemeente Boxtel op de bedrijvenbeurs in Wittlich. Ondernemersvoorzitter Arjen Witteveen (links) en ondernemer Hans Maassen (tweede van links) uit Boxtel praten de burgemeester en de Duitse ambtenaar Leo Kappes bij over de Boxtelse streekproducten. (Foto: Marc Cleutjens).
17 september

Print deze pagina

Terug