’JOLEEN’ VEILT GOEDEREN EN DIENSTEN

Faillissement dreigt voor ’Hamelen’

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Slotscčne uit de Boxtelse musical ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’ De productie was artistiek een groot succes, maar dreigt te ontaarden in een financieel debacle. (Archieffoto Peter de Koning).

DOOR HENK VAN WEERT

De uitbundig bejubelde Boxtelse versie van de musical ’Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’, die in mei in sportcomplex De Braken een week lang volle zalen trok, is financieel op een fiasco uitgelopen. Doorlopend staan bij Joleen van Rooij schuldeisers en deurwaarders op de stoep om niet betaalde rekeningen geďnd te krijgen. Met een goederen- en dienstenveiling hoopt de initiatiefneemster de ontbrekende ruim 15.000 euro zaterdag 12 september bijeen te brengen.

Van Rooij laat weten dat de oorzaak van het tekort vooral gezocht moet worden in de huur van de technische apparatuur. Er is gekozen voor een professioneel bedrijf en dat heeft geresulteerd in een sublieme uitvoering, zo laat de in Liempde woonachtige producent weten. Ze heeft lang geprobeerd goedkopere alternatieven te vinden maar moest op een gegeven moment in haar eentje de knoop doorhakken: ,,Ik heb voor kwaliteit gekozen.”

Cancelen van de show was op dat moment – enkele weken voor de opvoering – een gepasseerd station. ,,Dan zouden we ook in de rode cijfers zijn beland, zónder musical. Dat was onhaalbaar. Nu kunnen we in Boxtel op iets mooi terugkijken.” Volgens woordvoerster Jolande Spaas zijn ook de productiekosten te laag ingeschat en is de werving van sponsors niet optimaal verlopen. Achteraf wordt ook geconcludeerd dat de toegangsprijs te laag was: volwassenen betaalden 13,50 euro, kinderen mocht voor 8,50 euro binnen in De Braken.

Ondanks een extra subsidie van de gemeente Boxtel om het tekort terug te dringen, kampt de speciaal voor de Hamelenproductie in het leven geroepen Stichting Joleen toch nog met een ’gat’ van ruim 15.000 euro. De productie kostte in totaal 100.000 euro. ,,Er wordt al gesuggereerd om de stichting failliet te laten verklaren, maar dat is de eer van Joleen te na. We doen er alles aan om alle rekeningen te kunnen voldoen”, meldt woordvoerster Spaas deze week. Een eventuele nieuwe musicalproductie door Stichting Joleen zit er niet in voordat ’Hamelen’ financieel is afgerond. Vooraf was een eventuele opbrengst bestemd voor de Stichting Doe Een Wens. Dat het alsnog tot zo’n donatie komt, lijkt op dit moment niet haalbaar.

ONDER DE HAMER
Stichting Joleen organiseert de feestelijke goederen- en dienstenveiling zaterdag 12 september in studio Denziz aan de Stationsstraat. ,,Een veiling is een beproefde en leuke manier om te sponsoren, immers, je krijgt er iets waardevols voor terug”, laat Spaas weten. Naast diverse familie-erfstukken van de initiatiefneemster komt een bonte verzameling goederen en diensten onder de hamer die beschikbaar is gesteld door een grote groep ‘vrienden van Hamelen’, leden van cast en crew en ondernemers in Boxtel en Liempde.

Zelfs cultuurwethouder Anton van Aert komt voor op de lijst met bijna zestig veilingkavels. De culinaire bierproeverij die hij verzorgt, lijkt bij hem in goede handen als lid van plaatselijke Bierkamer. Daarnaast omvat het veilingaanbod onder meer een fotoshoot door een professionele fotografe, een exclusief diner bij mensen thuis en een vlucht in een ultralight vliegtuig. De volledige veilinglijst is terug te vinden op internet: www.hamelen.eu.

Zaterdag 12 september gaat dansstudio Denziz (Stationsstraat 71) om 19.00 uur open en kunnen bezoekers de kavels bekijken. Vanaf 20.00 uur gaan de goederen en diensten onder hamer.
10 september

Print deze pagina

Terug