5 EN 6 SEPTEMBER IN EINDHOVEN

Jan en Willie Toelen naar
NK politiehonden

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De neven Willie (links) en Jan Toelen van de Gemondse politiehondenvereniging Steeds Vooruit en hun honden Baska en Gino zijn klaar voor het Nederlands kampioenschap voor politiehonden op 5 en 6 september in Eindhoven. (Foto: Albert Stolwijk).

Twee combinaties van politiehondenvereniging Steeds Vooruit uit Gemonde nemen in het weekeinde van zaterdag 5 en zondag 6 september deel aan het Nederlands kampioenschap voor politiehonden in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven. Het gaat om de neven Willie en Jan Toelen met hun honden Basca en Gino.

,,Het is voor onze politiehondenclub heel bijzonder om twee combinaties te mogen afvaardigen naar het NK”, liet woordvoerder Ad Verstijnen van de Gemondse vereniging deze week weten. ,,Dat is alleen mogelijk als de combinaties in alle wedstrijden in topvorm zijn. De twee Gemondse combinaties hebben hoog gescoord en goede resultaten behaald tijdens diverse selectiewedstrijden. Jan en Gino vertegenwoordigen Steeds Vooruit in de categorie objectbewaking, terwijl Willie hoge ogen hoopt te gaan gooien in de categorie politiehond 1.”

Volgens Verstijnen mocht de Gemondse politiehondenclub bijna drie combinaties afvaardigen. ,,Helaas kwam Ad van Weert vijf punten te kort, maar twee combinaties is natuurlijk ook fantastisch.”

Volgens Jan Toelen maken hij en zijn neef Willie, die tevens voorzitter is van de politiehondenclub, een aardige kans om volgend weekeinde in Eindhoven hoog te eindigen. ,,We hebben alle twee voorafgaand aan het NK deelgenomen aan twee wedstrijden, een keuring en een nominatie. De punten die daarbij gehaald werden, zijn bij elkaar opgeteld. De combinaties uit heel Nederland die daarbij per categorie het hoogst gescoord hebben mogen vervolgens meedoen aan het NK. In de categorie politiehond 1 doen tien deelnemers mee, in de categorie politiehond 2 twaalf deelnemers, één per provincie, en in mijn categorie objectbewaking acht.”

Jan Toelen en zijn hond Gino hebben zelf al enige ervaring in het deelnemen aan een NK. ,,In 2007 was ik een van de vertegenwoordigers in de categorie politiehond 1. Ik geloof dat ik toen zevende ben geworden, maar daar hebben Gino en ik weer van geleerd en hopelijk kunnen we van die opgedane ervaring profiteren in Eindhoven en op een hogere plaats eindigen.”
27 augustus

Print deze pagina

Terug