NIEUWKOMERSDAG IN LIEMPDE MÉT NIEUWE REUS

Hanne komt eindelijk naar Liempde

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Hanne mi de moor werd op Koninginnedag officieel voorgesteld aan inwoners van Boxtel en Liempde. Samen met verloofde Jas de Keistamper bezocht zij de festiviteiten op de Boxtelse Markt. (Archieffoto Peter de Koning).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

De grootste nieuwe inwoner van Liempde, reuzin Hanne mi de moor, komt vrijdag 11 september naar de nieuwkomersdag in het dorp om kennis te maken met de Liempdse bevolking. De vriendin van de Boxtelse reus Jas de Keistamper bracht al eerder bezoeken aan Boxtel, Tilburg en zelfs de Duitse plaats Wittlich, maar was nog nooit te zien in Liempde…

De relatie tussen Jas en Hanne kwam aan het licht toen bij het beeld van Hanne mi de moor op het Raadhuisplein in Liempde een bos bloemen werd gevonden. Op Koninginnedag werd de Liempdse reuzin op de Markt in Boxtel voorgesteld aan inwoners van Boxtel en Liempde. Samen met Jas deed Hanne mee aan een reuzenoptocht in Tilburg en het reuzenpaar ging naar Wittlich om daar de gouden jumelage met Boxtel te vieren.

Naar Liempde kwam Hanne echter nog niet. Dit zorgde voor nogal wat verontwaardigde reacties uit Liempde. De dorpsraad sprak in twee vergaderingen over de reuzin. De dorpsraadleden stelden het vreemd te vinden dat de Liempdse gigant nog niet in haar plaats van herkomst was gesignaleerd.

VUURPUT
Als op 11 september de nieuwe inwoners van Liempde verwelkomd worden door de leden van de dorpsraad en burgemeester Frank van Beers, zal ook Hanne haar opwachting maken. ,,Hanne is eigenlijk ook een nieuwe inwoner”, vindt Joke van Haaren van de dorpsraad. ,,Het is best vreemd dat Hanne al overal geweest is behalve in Liempde. Gelukkig kan de Liempdse bevolking tijdens de nieuwkomersdag kennis met haar maken.”

Tijdens de dag voor nieuwe Liempdenaren worden veertig inwoners uitgenodigd voor een kennismakingsavond met hun nieuwe woonplaats. Rond 19.00 uur verzamelen de inwoners zich voor dienstencentrum De Kloosterhof, om 19.45 uur begint de avond bij de vuurput voor het voormalige gemeentehuis. ,,Burgemeester Van Beers zal de nieuwe Liempdenaren toespreken en de vuurput wordt ontstoken”, zegt Van Haaren. ,,Daarna komen ook Jas de Keistamper en zijn gevolg en er is een ballonnenwedstrijd voor de kinderen. Blaaskapel De Kromploegers komen daarna muziek maken om de avond gezellig af te sluiten.”

Het is voor het eerst dat de nieuwkomersdag op deze manier gehouden wordt. ,,We willen hiermee een nieuwe weg inslaan en hopen dat veel nieuwe en oude inwoners van Liempde erbij zullen zijn”, zegt Van Haaren. ,,Binnenkort wordt huis aan huis een flyer verspreid met alle informatie over de nieuwkomersavond.”
27 augustus

Print deze pagina

Terug