’SFEER IS HIER ALTIJD GOED’

Weinig publiek op Boxtelse kermis

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De Breakdance: nog steeds populair bij de Boxtelse jeugd. (Foto: Gerard Schalkx).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Het aantal bezoekers van de Boxtelse kermis viel dit jaar tegen, zegt kermisexploitant Wimpie Roulaux. De uitbater van de botsauto’s stelt dat dit veroorzaakt werd door de vakantietijd. Hoewel slechts weinig Boxtelaren de kermis bezochten, was het volgens Roulaux wel erg gezellig: ,,In Boxtel is de sfeer altijd goed.”

Vorig jaar stond de Booster nog op de Boxtelse kermis, dit jaar was er volgens bezoekers geen echte publiekstrekker te vinden. ,,Voor de jongeren is er weinig te doen”, vindt bezoeker Els Bosma. ,,Ze moeten het doen met de Breakdance en dat is na de Booster van vorig jaar een tegenvaller. Volgend jaar moet er echt weer een grotere attractie komen.”

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: In de Master op het Breukelsplein draaien inzittenden zowel voor- als achteruit en tussendoor gaan de karretjes ook nog op en neer… (Foto: Gerard Schalkx).

Volgens Roulaux is het juist de bedoeling dat de kermis elk jaar anders is en is het niet verstandig elk jaar een attractie als de Booster mee te nemen naar Boxtel. ,,Er staan twee spookhuizen en bovendien de Breakdance en de Polyp”, zegt de exploitant. ,,Het aanbod moet gevarieerd blijven anders wordt het eentonig en dan is het publiek ook niet tevreden. Met de gemeente staat de afspraak dat er elk jaar een publiekstrekker op de kermis moet staan. Dat is dit jaar gelukt met het spookhuis Fantasmagor.”

TE RUSTIG
De kermisexploitanten zeggen massaal dat het veel te rustig is. ,,Dat is te wijten aan de zomervakantie”, zegt Roulaux. ,,Wat ons betreft had de kermis best een andere periode gehouden mogen worden, maar de gemeente stelt de datum vast. De enige attractie die goed draait is de schiettent. Dat komt doordat hij het voornamelijk moet hebben van de cafégangers en naar cafés gaan de mensen toch wel.” De spreiding van het publiek is al jaren hetzelfde, stelt Roulaux. ,,Overdag is het Breukelsplein het drukst omdat daar de meeste attracties voor kinderen zijn. ’s Avonds is de Markt veel drukker.” Ondanks de tegenvallende bezoekers aantallen is de exploitant tevreden over het verloop van de kermis: ,,Het weer is uitstekend en de sfeer is goed. Maar dat is in Boxtel altijd het geval.”

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De cakewalk op het Breukelsplein biedt vertier voor jong en oud. (Foto: Gerard Schalkx).

De bezoekers vermaakten zich zoals alle jaren prima op de kermis. ,,Ik vind vooral de Breakdance erg leuk”, zegt Lieke van Aarle. ,,Daar ben ik met mijn vriendin al tien keer in geweest. Het is wel jammer dat de Booster er niet staat. Vorig jaar durfde ik daar niet in, maar we hadden afgesproken dit jaar wel te gaan.”

Bij de goktenten werd door Thijs Stevens en zijn vrienden geprobeerd een dvd-speler te pakken te krijgen. Hiervoor moesten ze een schaar bedienen om een touwtje door te knippen. Groot is de frustratie als het na tien keer nog niet gelukt is. ,,Het is niet eerlijk”, moppert Thijs. ,,Hij hangt nog maar aan een klein draadje, het moet gewoon lukken.” Helaas moet Thijs wegens gebrek aan zakgeld zijn pogingen uiteindelijk staken. ,,Dan nog maar een keer in het spookhuis…”

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het kermisvuurwerk werd dit jaar ontstoken nabij de gemeentevijver aan de Mgr. Bekkersstraat. (Foto: Gerard Schalkx).
20 augustus

Print deze pagina

Terug