TIJDELIJKE BYPASS BIJ JOICE-GEBOUW

Kruising De La Salle gaat twee weken dicht

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De vernieuwde Schijndelseweg is vanuit oostelijke richting al te gebruiken. De weg heeft gescheiden rijbanen gekregen en een vrijliggende fietsstraat die ook gebruikt mag worden door aanwonende automobilisten. (Foto: Gerard Schalkx).

DOOR HENK VAN WEERT

De aanleg van de rotonde La Salle, waar de nieuwe Schijndelseweg wordt aangesloten op de noord/zuid-as, zal voor veel verkeersoverlast zorgen in Boxtel. Aanvankelijk zou de kruising met de Brederodeweg, Vicaris Van Alphenlaan en Bosscheweg zes weken geheel afgesloten zijn. Maar dankzij een tijdelijke bypass kan het verkeer toch deels van dit drukke verkeersknooppunt gebruik maken.

,,We ontkomen er niet aan om de kruising twee weken helemaal af te sluiten”, vertelt verkeerswethouder Wim van Erp. Aannemingsbedrijf Dura Vermeer, die in opdracht van de gemeente Boxtel de reconstructie van de Schijndelseweg en de aanleg van de nieuwe rotonde uitvoert, heeft vorige week de basis gelegd voor de noodweg door het plantsoen nabij het voor sloop aangemerkte vroegere Joice-gebouw. ,,Om deze bypass aan te sluiten op de Vicaris Van Alphenlaan en Brederodeweg heeft de aannemer twee weken tijd nodig. Dat betekent dat in de laatste week van augustus en de eerste week van september de kruising geheel is afgesloten”, aldus de wethouder.

Nadat de bypass in gebruik is genomen kan het verkeer vanaf de Vicaris Van Alphenlaan in zuidelijke richting de Brederodeweg op rijden. Het noordelijke deel van de Brederodeweg blijft afgesloten tijdens de aanleg van rotonde La Salle, die eind oktober klaar moet zijn.

EUROPALAAN
Met de voltooiing van de rotonde La Salle is de ingrijpende reconstructie echter nog niet ten einde. Ook in november en december wordt er nog gewerkt, zo blijkt uit een nieuwsbrief die de gemeente afgelopen weekeinde heeft laten bezorgen bij de buurtbewoners. Begin november start de aansluiting van de Europalaan op de rotonde Oosteind, aan de andere kant van de Schijndelseweg. Voor deze werkzaamheden denkt de aannemer nog vier tot vijf weken nodig te hebben. Wel is rotonde Oosteind vorige week opengesteld voor verkeer. De betonblokken, die automobilisten vanuit Schijndel via een noodweg naar de omleidingsroute over de Europalaan en Nieuwe Nieuwstraat leidden, zijn weggehaald. Dat betekent echter niet dat de omleiding van de baan is. Die duurt nog tot eind oktober.

,,De aansluiting van de Europalaan op de rotonde Oosteind wordt pas voltooid als de nieuwe rotonde La Salle klaar is. We hebben prioriteit gegeven aan de Schijndelseweg richting zwembad. Die is nu tot aan de hoofdingang van huize De La Salle klaar. De afslag met de Dr. De Brouwerlaan is in gebruik en de afslag met het Pastoor Van Besouwplein is provisorisch aangelegd om de bereikbaarheid van het overdekte zwembad te vergroten”, vertelt wethouder Van Erp.

© 2009 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De kruising bij huize De La Salle is binnenkort twee weken lang helemaal afgesloten. Daarna kan het verkeer gebruikmaken van een tijdelijke bypass waarvoor nu al een fundament van gebroken puin (voorgrond) is aangelegd. (Foto: Gerard Schalkx).
6 augustus

Print deze pagina

Terug